Feyenoord A1 verslaat eersteklasser Drechtstreek

Feyenoord A1 heeft zaterdag het vriendschappelijke duel tegen eersteklasser Drechtstreek 1 met 0-4 gewonnen. Wessel Dammers en Elvis Manu tekenden voor de Rotterdamse doelpunten. Beide B-elftallen speelden zaterdag een minitoernooi bij KV Mechelen waar zij drie wedstrijden van twee keer twintig minuten speelden tegen het Franse Valenciennes, het Belgische Anderlecht en gastclub KV Mechelen.
GOED SPELEND FEYENOORD A1 ZET DRECHTSTREEK OPZIJ: 0-4

Feyenoord A1 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Drechtstreek met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay liet met name in de eerste helft goed voetbal zien. ‘Het was een nuttige wedstrijd waarin ik een aantal erg goede dingen heb gezien’, aldus Makaay.

De jonge Rotterdammers traden zaterdag aan tegen het eerste elftal van Drechtstreek. ‘Een pittige tegenstander waar we erg goed partij aan hebben geboden’, zei Makaay, die spits Wessel Dammers al voor rust drie keer het net zag vinden. ‘Zeker in de eerste helft heb ik een aantal goede aanvallen gezien en ook het samenspel verliep soepel. Natuurlijk gaat er ook nog veel mis, maar dat is niet vreemd als je pas drie weken bezig ben. Maar over het algemeen ben ik zeker tevreden over deze wedstrijd.’

Na rust werd er aan beide kanten veelvuldig gewisseld, wat het tempo in het duel niet ten goede kwam. ‘De opstelling in de voorbereiding is ook niet belangrijk. Het belangrijkste is dat iedereen zo veel mogelijk minuten kan maken.’

Vanaf de bank zag Makaay hoe Elvis Manu, die wegens een schorsing nog niet voor Feyenoord 1 mag uitkomen, de 0-4 eindstand op het bord bracht. ‘Het is fijn dat we met het eerste kunnen meedenken door Elvis een hele wedstrijd speeltijd te gunnen. En hij pikt toch weer zijn goaltje mee.’

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord A1 opnieuw een oefenwedstrijd tegen een eerste elftal. In Sint Philipsland is NOAD ’67 de tegenstander.

Drechtstreek 1 – Feyenoord A1 0-4
Doelpunten:
16’ 0-1 Wessel Dammers
23’ 0-2 Wessel Dammers
41’ 0-3 Wessel Dammers
68’ 0-4 Elvis Manu

FEYENOORD B1 SPEELT NUTTIG TOERNOOI BIJ KV MECHELEN

Feyenoord B1 is zaterdag bij een minitoernooi bij KV Mechelen in België drie keer in actie gekomen. Twee keer speelden de ploeg van trainer Cor Adriaanse gelijk (beide keren 0-0), en van gastclub KV Mechelen werd met 0-1 gewonnen.

‘De kop is er af’, begon Adriaanse. ‘Na twee weken alleen maar trainen hadden we vandaag eindelijk de eerste wedstrijden. Dat geeft toch wel weer een ander beeld van bepaalde spelers. Dus dit zijn ieder jaar nuttige dagen.’

Adriaanse was het meest te spreken over de laatste wedstrijd tegen Anderlecht. ‘Daarin lieten we zien, ondanks de vermoeidheid, het balletje goed rond kunnen laten gaan. Natuurlijk is het zo vroeg in het seizoen nog niet top allemaal, maar er zijn genoeg positieve punten te ontdekken.’

Wél zag de trainer dat de omschakeling van balbezit naar balverlies nog niet goed is. Adriaanse: ‘Op het moment dat we de bal verliezen op het middenveld staan er nog te veel spelers voor de bal. Dat moet beter, maar we hebben nog tijd genoeg om daar aan te werken. Ik wilde vandaag alle spelers gewoon speelminuten laten maken. Dat is nu het belangrijkste.’

Al met al kijkt Adriaanse tevreden terug op de eerste wedstrijddag. ‘De eerste indrukken zijn goed. Er is veel concurrentie voor bepaalde posities. Dus de jongens mogen het in de voorbereiding laten zien. Ik ben benieuwd.’

Feyenoord B1 – Valenciennes B1 0-0

KV Mechelen B1 – Feyenoord B1 0-1
17’ 0-1 Mats Knoester

Anderlecht B1 – Feyenoord B1 0-0

TRAINER MARCEL KONING POSITIEF OVER OPTREDENS B2 BIJ KV MECHELEN

Feyenoord B2 speelde zaterdag drie wedstrijden op een minitoernooi bij het Belgische KV Mechelen. De ploeg van Marcel Koning, die dit jaar zijn eerste seizoen op Varkenoord beleeft, won van het Franse Valenciennes (1-0) en speelde gelijk tegen KV Mechelen (0-0) en Anderlecht (2-2).

Voor Koning betekende het toernooi bij KV Mechelen zijn vuurdoop als trainer van Feyenoord B2. ‘Ik ben erg positief over mijn team. We spelen bij vlagen leuk voetbal en we creëerden vandaag voldoende kansen. Dat die er niet in gaan is jammer, maar het begin stemt mij erg tevreden.’

Valenciennes was de eerste tegenstander voor de jonge Rotterdammers. Koning: ‘Ons veldspel was goed verzorgd. Ik heb een aantal erg positieve punten gezien waar we zeker mee verder kunnen.’ Tarik Fagrach, die dit jaar is overgekomen van Excelsior, maakte de enige goal van de wedstrijd.

KV Mechelen hield Feyenoord op 0-0. Best bijzonder, vond Koning. ‘Want ook tegen KV Mechelen kregen we kans op kans. Al speelden we wel een stuk slordiger. Met name op het middenveld’, zei hij. De beste wedstrijd bewaarde B2 echter tot het laatst. Anderlecht werd bij vlagen flink onder druk gezet. Koning: ‘Ik vond ons in de laatste wedstrijd goed voetballen. We kwamen goed op voorsprong, alleen door twee slordigheden keken we toch bij de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Dat was niet nodig geweest. We zijn achterin één op één gaan spelen en kregen het middenveld in handen waarna we veel druk konden zetten op Anderlecht.’ De lat voorkwam in de slotfase nog een Rotterdamse zege.

‘Vandaag heb ik vooral geobserveerd’, besloot Koning. ‘Ik moet de spelers nog leren kennen, maar de eerste indrukken zijn absoluut positief. Ik kijk uit naar het seizoen.’

Feyenoord B2 – Valenciennes B2 1-0
14’ 1-0 Tarik Fagrach

KV Mechelen B2 – Feyenoord B2 0-0

Anderlecht B2 – Feyenoord B2 2-2
8’ 0-1 Tarik Fagrach
15’ 1-1
17’ 2-1
26’ 2-2 Mohammed El Hankouri