Koeman: ‘Het was een uur lang een wedstrijd’

Ronald Koeman zag zijn ploeg zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een uur lang gelijk opgaan met FC Twente. Nadat de bezoekers vervolgens twee strafschoppen op rij benutten en Feyenoord met negen man kwam te staan, was de wedstrijd gespeeld. ‘Het was een uur lang een wedstrijd’, vertelde Koeman na afloop. ‘Die laatste 25 minuten dat we met negen man speelden deden heel er pijn. Gelukkig werd die pijn iets verzacht door het publiek, die als één man achter ons bleef staan. Dat is heel knap in de situatie waarin wij zaten en een groot compliment aan het legioen waard.’
Hoewel Feyenoord en FC Twente in het eerste uur van de wedstrijd grotendeels gelijk opgingen, was Koeman niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich in die fase presenteerde. ‘We kwamen nooit echt in de wedstrijd’, zei hij. ‘We hadden moeite met drukzetten op Twente en konden in balbezit de vrije man niet vinden. Ik hoopte dat het na de 1-0 beter zou gaan lopen, maar dat was niet het geval. In de tweede helft gebeurden er dingen waardoor we uiteindelijk kansloos waren’, daarmee verwijzend naar twee rode kaarten en twee strafschoppen tegen.

Koeman liet tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd verder weten dat Daryl Janmaat zich zal afmelden voor de oefeninterland die het Nederlands elftal aanstaande woensdag speelt in en tegen Portugal. De rechtsback kampt met een bovenbeenblessure.