Fanshop
Fanshop

Feyenoord zonder internationals richting Klassieker

Feyenoord is woensdag met een uitgedunde selectie gestart met de voorbereiding op de Klassieker tegen Ajax van aankomende zondag. Trainer Ronald Koeman kon op een zonnig Varkenoord beschikken over in totaal twintig spelers, die verdeeld over twee velden een intensieve training afwerkten. Terwijl de aanvallers met een uitgebreide afrondoefening aan de slag gingen, was het andere veld toneel van diverse kleine partijvormen. Beide oefeningen trokken veel bekijks van de supporters, die rondom de trainingsvelden in grote getale aanwezig waren.
Aanvoerder Stefan de Vrij, Joris Mathijsen, Bruno Martins Indi en Ruben Schaken maken deze week deel uit van het Nederlands elftal, dat woensdagavond een vriendschappelijke interland speelt tegen Portugal. Uit de basisformatie die bondscoach Louis van Gaal dinsdag prijsgaf blijkt dat De Vrij en Martins Indi het centrale verdedigingsduo van Oranje zullen vormen. Het duel met Portugal begint woensdag om 20.30 uur.

Ook Jong Oranje komt woensdagavond in actie. De ploeg van KNVB coach Albert Stuivenberg neemt het vanaf 18.00 uur op tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië. Tonny Vilhena kan rekenen op een basisplaats, terwijl ook Terence Kongolo deel uitmaakt van de selectie van het hoogste nationale jeugdelftal.

Feyenoord vervolgt de voorbereiding op het duel met Ajax donderdagochtend, als de selectie vanaf 10.30 uur op Varkenoord een training afwerkt.