Trainer Edwin de Graaf tevreden na eerste oefenduel C2

Feyenoord C2 heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdgenoten van Alphense Boys. Voor trainer Edwin de Graaf, die begonnen is aan zijn eerste seizoen als jeugdtrainer op Varkenoord, betekende het duel de eerste onder zijn leiding. ‘Ik ben erg tevreden over wat ik gezien heb’, reageerde hij na afloop. ‘Het is geweldig om met een groep naar een wedstrijd toe te werken. Dat het er dan zo uitkomt, is heel mooi om te zien.’
De Rotterdammers speelden zeker voor rust verdienstelijk samen. De Graaf: ‘We speelden bij vlagen goed voetbal en de jongens hebben laten zien waartoe ze in staat zijn. En dat na één week training. Dat vind ik knap. Ik ben benieuwd wat er dit seizoen nog meer in het vat zit.’

Qua positiespel liet C2 zien verder te zijn dan Alphense Boys. ‘We waren alleen ongelukkig in de afwerking’, zag De Graaf. ‘Of we maakten het net niet goed af, of de laatste pass was niet zuiver, maar dat kun je ook niet direct verwachten. De uitslag in oefenwedstrijden is ook niet belangrijk, al was het voor de jongens wel leuk geweest als we hadden gewonnen. Maar hier kunnen we zeker mee verder.’

Ian Smeulers zette Feyenoord op voorsprong. Het bleek echter niet genoeg voor de winst, omdat Alphense Boys vanaf de penaltystip langszij kon komen. De Rotterdammers kregen nog voldoende kansen op de overwinning, maar de paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. ‘Het belangrijkste is dat iedereen speelminuten kon maken. Iedereen heeft minimaal één helft gespeeld. Als trainer zie je in wedstrijden toch andere dingen dan op het trainingsveld. Daar zijn deze wedstrijden ook voor bedoeld.’

Zaterdag speelt Feyenoord C2 een oefenwedstrijd tegen Turnhout onder 14 op het terrein van VDL in Maassluis.

Alphense Boys C2 – Feyenoord C2 1-1
0-1 Ian Smeulers