Jeugdteams Feyenoord halen dubbele cijfers in oefenduels

Alle jeugdteams die zaterdag namens de Feyenoord Academy in actie kwamen, waren flink op schot. Feyenoord A1 won van derdeklasser NOAD ’67 met 0-10. Feyenoord C1 won met 10-1 van Turnhout onder 15 en ook C2 haalde de dubbele cijfers. Tegen Turnhout onder 14 werd het maar liefst 13-0.
FEYENOORD A1 SCOORT ER OP LOS TEGEN NOAD ‘67

Feyenoord A1 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen NOAD ’67 met 0-10 gewonnen. De ploeg van Roy Makaay was veel te sterk de Zeeuwse vereniging. ‘Zeker voor rust hebben we een prima niveau gehaald. Daarna zakte het wat in. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen’, aldus Makaay.

De thuisploeg trad aan met acht gastspelers. Makaay: ‘Het was een regio-elftal, maar het niveauverschil was wel erg groot. Dat wisten we al voordat we aan de wedstrijd begonnen waren. Vandaar dat we de spelers een aantal opdrachten hebben mee gegeven. In de eerste helft hebben de jongens dat prima uitgevoerd.’

Zo gaf Makaay zijn spelers de opdracht bij balverlies zo snel mogelijk druk te zetten om de bal direct terug te veroveren. Dat de thuisclub geen raad wist met deze spelopvatting bleek al na negen minuten, toen er een 0-3 stand op het scorebord stond door doelpunten van Wessel Dammers, Bart Nieuwkoop en een eigen goal van een NOAD ’67-verdediger.

De Rotterdammers zochten uiteindelijk de kleedkamer op met een 0-8 voorsprong. Makaay: ‘In dit soort wedstrijden is het belangrijk dat je je eigen spel blijft spelen en niet meegaat in het niveau van je tegenstander. Dat ging voor rust heel goed, maar na de pauze miste ik dat. Al zal het vele wisselen aan beide kanten daar ook mee te maken hebben gehad. Dat je dan de dubbele cijfers haalt is prima. Al hadden we wat mij betreft wel wat vaker mogen scoren.’

‘Het belangrijkste van vandaag is dat ik iedereen weer speeltijd heb kunnen geven met het ook op de Super Cup-wedstrijd tegen PSV A1 van aankomende zaterdag’, ging Makaay verder. ‘We hebben goed door kunnen wisselen.’ Op woensdagavond 28 augustus start Feyenoord A1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag A1.

NOAD ’67 – Feyenoord A1 0-10
4’ 0-1 Wessel Dammers
5’ 0-2 Eigen doelpunt
9’ 0-3 Bart Nieuwkoop
11’ 0-4 Wessel Dammers
16’ 0-5 Rick Dekker
21’ 0-6 Brandon Robinson
31’ 0-7 Oussama Idrissi
45’ 0-8 Rick Karsdorp
59’ 0-9 Wessel Dammers
85’ 0-10 Jesse Driebergen

C1-TRAINER OOST VOORAL TEVREDEN OVER TWEEDE HELFT NA 10-1 ZEGE

Feyenoord C1 heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op Turnhout onder 15. Op het veld van VDL in Maassluis won de ploeg van trainer Jeffrey Oost met 10-1 van de Belgische vereniging. ‘Na de eerste tien minuten vielen we erg ver terug. Gelukkig konden we het na rust wél weer opbrengen om een tempo hoger te spelen’, aldus Oost.

Al na vijf minuten schoot spits Joel Piroe raak op aangeven van Tahith Chong. Oost: ‘Dat was ook terecht, gezien ons goede en enthousiaste begin van de wedstrijd. Door een slordigheidje kwam Turnhout op gelijke hoogte, maar daarna werd het spelbeeld er niet beter op. Sterker nog: er waren bijna geen combinaties meer en we speelden zonder overleg.’

‘Ik heb in de rust aan mijn spelers gevraagd waar het enthousiasme gebleven was’, ging Oost verder. ‘Want het was niet best wat we in het restant van de eerste helft hebben laten zien. Na de pauze konden we het wél opbrengen het tempo omhoog te gooien en niet mee te gaan in het spelritme van de tegenstander. En dan zie je dat je binnen een paar minuten kan uitlopen naar een monsterscore. Over de tweede helft ben ik erg tevreden.’

De aanvallers Joel Piroe, Dylan Vente, Tahith Chong en Cheick Toure bleken elkaar goed te kunnen vinden. Het kwartet spelers was bij het merendeel van de Rotterdamse doelpunten betrokken.

Feyenoord C1 – Turnhout onder 15 10-1
5’ 1-0 Joel Piroe
10’ 1-1
25’ 2-1 Boyd Reith
40’ 3-1 Joel Piroe
41’ 4-1 Dylan Vente
45’ 5-1 Joel Piroe
50’ 6-1 Joel Piroe
56’ 7-1 Cheick Toure
58’ 8-1 Boyd Reith
66’ 9-1 Cheick Toure
70’ 10-1 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord C1: Beukers (35’ Evora); Reith, Wehrmann, Sonneveld, Malacia; Van Mullem (40’ Westerveld), Van Wetten, Vente; Bibuljica (40’ Toure), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 IS VIER KLASSEN BETER DAN TURNHOUT: 13-0

Feyenoord C2 heeft zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Belgische Turnhout onder 14 met 13-0 gewonnen. Het niveauverschil tussen de Rotterdammers en de tegenstander was verreweg te groot om er een echt duel van te maken. ‘We waren vier klassen beter’, zag trainer Edwin de Graaf.

‘Het was al snel duidelijk dat we vandaag de veel betere partij waren’, zei De Graaf. ‘De tegenstand die we afgelopen week van Alphense Boys C2 kregen was vele malen groter. Het is dus goed dat we veel gescoord hebben, dat geeft dan toch wel vertrouwen en voldoening.’

De Graaf was na afloop ook erg te spreken over de instelling van zijn ploeg: ‘In deze wedstrijden is er altijd de kans dat je meegaat in het tempo en niveau van je tegenstander. Gelukkig deden we dat niet en hebben we geprobeerd zo veel mogelijk de bal het werk te laten doen. Dat resulteert dan uiteindelijk in deze monsterscore.’

Toch hoopt de trainer in de komende wedstrijd meer tegenstand te ontvangen. ‘Dit soort wedstrijden moet je niet te vaak spelen. Ik ben benieuwd of we dit ook kunnen brengen tegen een betere tegenstander.’

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem (35’ Van Leeuwen); Loshi, Lewis, El Bouchataoui, Smeulers; Geertruida, Reemst, Huijgen (35’ Rashiti); Van Ewijk, Eddahchouri en Reboe (50’ Kubilinskas).

Feyenoord C2 – Turnhout onder 14 13-0
8’ 1-0 Milan van Ewijk
12’ 2-0 Zakaria Eddahchouri
22’ 3-0 Zakaria Eddahchouri
29’ 4-0 Rodney Huijgen
34’ 5-0 Ian Smeulers
40’ 6-0 Lutsharel Geertruida
41’ 7-0 Dominykas Kubilinskas
43’ 8-0 Milan van Ewijk
50’ 9-0 Simon Loshi
56’ 10-0 Dominykas Kubilinskas
59’ 11-0 Simon Loshi
62’ 12-0 Milan van Ewijk
65’ 13-0 Simon Loshi