Fanshop
Fanshop

Finaleplaats voor Feyenoord B1 op RKTVC toernooi

Feyenoord B1 is afgelopen weekend tweede geworden op het toernooi bij RKTVC in Tiel. De ploeg van Cor Adriaanse werd overtuigend eerste in een poule met onder andere Zenit Sint Petersburg, West Ham United en FC Twente, maar moest in de finale buigen voor PSV B1.
De Rotterdammers begonnen overtuigend aan het tweedaagse toernooi in Tiel met een 2-1 zege op het Russische Zenit Sint Petersburg en een 3-0 overwinning op sc Heerenveen. ‘Daarna sloop er wat nonchalance in de ploeg’, sprak Adriaanse. ‘Dat merk ik vaker in deze groep en dat zal er echt uit moeten als we stappen willen maken.’ De derde poulewedstrijd, tegen het Engelse West Ham United, ging met 3-2 verloren.

‘De concurrentie in B1 is groot’, vervolgde Adriaanse. ‘Met name op het middenveld en in de verdediging moeten de jongens knokken voor hun plek. Tijdens het toernooi konden we na de nederlaag tegen West Ham United de knop omzetten en ons weer opladen voor de wedstrijd tegen Lokeren, die we overtuigend met 0-3 wonnen.’ In de laatste poulewedstrijd werd ook FC Twente verslagen (2-1).

‘Na dit weekend heb ik weer een beter beeld gekregen van mijn spelersgroep’, zegt Adriaanse. ‘Ik weet wat ik van welke speler kan verwachten en welke jongens zich nog moeten ontwikkelen. Je speelt in Feyenoord B1, dan kan je al richting de volgende stappen in je carrière gaan denken. Jezelf ontwikkelen hoort daar ook bij.’

Feyenoord-middenvelder Marlon Slabbekoorn, die in totaal vijf keer scoorde voor zijn ploeg, werd door de organisatie uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Adriaanse begint aanstaande zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.

Poulewedstrijden Feyenoord B1:

Feyenoord B1 – Zenit Sint Petersburg onder 17 (RUS) 2-1
Doelpunten:
1-0 Marlon Slabbekoorn
2-1 Jari Schuurman

sc Heerenveen B1 – Feyenoord B1 0-3
Doelpunten:
0-1 Erwin Franse
0-2 Marlon Slabbekoorn
0-3 Mohammed El Hankouri

West Ham United onder 17 (ENG) – Feyenoord B1 3-2
Doelpunten:
2-1 Erwin Franse
3-2 Marlon Slabbekoorn

Feyenoord B1 – Lokeren onder 17 (BEL) 3-0
Doelpunten:
1-0 Marlon Slabbekoorn
2-0 Nigel Robertha
3-0 Marlon Slabbekoorn

Feyenoord B1 – FC Twente B1 2-1
Doelpunten:
1-0 Jari Schuurman
2-0 Mohammed El Hankouri

Finale:
PSV B1 – Feyenoord B1 1-0