Tweede remise op rij voor beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond ook de tweede wedstrijd in de Beloftencompetitie divisie B gelijkgespeeld. Nadat eerder de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht in 1-1 eindigde, stonden na de thuiswedstrijd tegen Roda JC dezelfde cijfers op het scorebord. Terence Kongolo maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt voor Jong Feyenoord/Excelsior. John Goossens werd na ruim een half uur spelen uit voorzorg naar de kant gehaald wegens lichte klachten.
Omdat een van de grensrechters na veertig minuten voetbal geblesseerd raakte, begon de rust op Varkenoord vijf minuten eerder dan gebruikelijk. Totdat de scheidsrechter noodgedwongen het rustsignaal blies, was Jong Feyenoord/Excelsior de bovenliggende partij geweest. Maar ondanks een veldoverwicht, wisten de beloften nauwelijks kansen te creëren.

Dat de ploeg toch twee keer dichtbij een doelpunt kwam, was voor een groot deel te danken aan John Goossens. De linkspoot tekende vroeg in de wedstrijd bijna voor een wereldgoal, toen hij van grote afstand buiten bereik van de doelman op de lat schoot. Nog geen tien minuten later gaf hij de bal uit een hoekschop prima voor het doel, waar Steenvoorden met een kopbal eveneens de lat raakte.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Jong Feyenoord/Excelsior had het beste van het spel, maar desondanks werd de doelman van de bezoekers maar zelden op de proef gesteld. Omdat de beloften via de combinatie nauwelijks gevaarlijk werden, was het geen toeval dat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel uit een vrije trap. Dat gebeurde na een uur spelen, toen Wesley Verhoek de bal vanaf de linkerkant van het doel achter de verdediging van Jong Roda JC slingerde. Daar hoefde Kongolo alleen nog maar tegen de bal aan te lopen om keeper Bryan Roox kansloos te laten.

Omdat Jong Roda JC tot die tijd nog maar zelden in de buurt van het doel van Ronald Graafland was geweest, leek daarmee de zege binnen. Jong Feyenoord/Excelsior had daarbij alleen buiten een opvlieging van invaller Kai-David Bösing gerekend. Een kwartier voor tijd zorgde hij voor de gelijkmaker, met een fraai schot vanaf de linkerkant van het veld dat in het dak van het doel verdween.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Roda JC 1-1
64’ 1-0 Kongolo
76’ 1-1 Bösing

Scheidsrechter: Oostrom

Geel: Steenvoorden, Te Vrede (Jong Feyenoord/Excelsior), De Jongh (Jong Roda JC)

Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Van Deelen, Kongolo, Steenvoorden, Woudenberg; Singh, Sleegers, Blij; Verhoek (82’ Driebergen), Te Vrede en Goossens (35’ Martis).
Jong Roda JC: Roox; Wijnen, Zwartjes, Werker, De Jongh; Sutchuin Djoum, Bonevacia, Paulissen; Elalji (52’ Bösing), Cicilia en Secerovic (46’ Jacobs).