Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

50 jaar historie: Feyenoord wint Wereldbeker

Het is vandaag (woensdag) precies 50 jaar geleden dat Feyenoord zich kroonde tot de beste van de wereld. Op 9 september 1970 maakte Joop van Daele in De Kuip de winnende tegen Estudiantes, wat na de 2-2 in Argentinië voldoende was voor het winnen van de Wereldbeker.

Het gaf nog meer glans aan het gouden jaar 1970, waarin Feyenoord eerder al beslag had gelegd op de Europa Cup I. Feyenoord was bovendien de eerste Nederlandse club die deze prijzen wist te winnen.

Documentaire
Feyenoord staat vandaag op de social mediakanalen uiteraard stil bij de historische triomf van vijftig jaar geleden. Daarnaast gaat vanavond een documentaire over het winnen van de Wereldbeker in premiere. Hoofdrolspelers als Willem van Hanegem, Jan Boskamp, Rinus Israel en natuurlijk Joop van Daele blikken uitgebreid terug op dit historische succes. De documentaire is vanaf 20:30 uur te zien op FOX Sports.

Retroshirt
Ook het groen-witte retroshirt brengt je terug naar de glorie van de jaren ’70. Het wedstrijdshirt van de finale tegen Estudiantes – in de kleuren van de stad Rotterdam en met gouden beker afgebeeld op de borst – is vanaf nu verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshops en online. Let op: limited edition, dus op = op!