Fanshop
Fanshop
open dag-2016-126.JPG

45.000 supporters verwelkomen selectie tijdens Open Dag

Feyenoord leeft, zo is zondag maar weer eens gebleken. Tijdens de Open Dag van de club kwamen 45.000 supporters naar De Kuip, om daar een warm welkom te geven aan de spelers die in het seizoen 2016-2017 het Feyenoord-shirt dragen. Voor Justin Bijlow, Brad Jones en Nicolai Jørgensen was de ontvangst in de volle Kuip extra speciaal, want dat drietal maakte hun entree per helikopter.

Het binnenprogramma was nog maar net begonnen, toen presentator Peter Houtman stelde dat de Open Dag van Feyenoord ‘de Open Dag der open dagen’ is. Die reputatie werd in de uren die volgden andermaal waargemaakt, met tribunes die bijna tot de nok toe vol zaten, een zonnetje dat af en toe door de wolken brak en een prachtig programma op het veld. Daarin was veel ruimte voor muziek. Uiteraard mocht Lee Towers niet ontbreken, met ‘Mijn Feyenoord’ en ‘You’ll Never Walk Alone’, terwijl de Hermes House Band onder meer Feyenoords goaltune ‘I Will Survive’ liet horen. Even daarvoor had Bootsy Paul, de vaste DJ in De Kuip, al de Kameraadjesparade muzikaal begeleid.

Presentatie selectie
De supporters waren daarmee opgewarmd voor het hoogtepunt van de Open Dag: de presentatie van de selectie van Feyenoord. Kort nadat de staf vanuit de spelerstunnel het veld had betreden, kwamen de spelers een voor een op verrassende wijze tevoorschijn, namelijk via een lift op het podium. Op volgorde van rugnummer verschenen de spelers zo ten tonele. Een bijzonder luid applaus was er voor Tonny Vilhena, die deze zomer besloot om bij Feyenoord te blijven en zijn contract te verlengen. Ook Dirk Kuyt, die een jaar eerder nog uit de helikopter stapte, werd massaal toegejuicht.

Helikopter
Het wachten was daarna op de helikopter, waarin de nieuwe aanwinsten voor dit seizoen naar De Kuip werden gebracht. Het wachten werd snel beloond, want spoedig raasde de helikopter voor het eerst over het stadion heen. Het voertuig bracht deze keer drie spelers mee. Om te beginnen ging voor de bij Feyenoord opgeleide keeper Justin Bijlow een droom in vervulling, door in een volle Kuip uit de helikopter te stappen. Vervolgens maakte keeper Brad Jones zijn entree, waarna ook Feyenoords nieuwe nummer negen zich presenteerde: Nicolai Jørgensen.

Hoogtevrees

‘Als kleine jongen heb ik de beelden van de helikopter op de Open Dag vaak gezien,’ vertelde Bijlow toen hij veilig met beide benen op de grond stond. ‘Het was geweldig om nu zelf in de helikopter te zitten.’
Jørgensen liet voorafgaand aan de helikoptervlucht weten dat hij last had van wat hoogtevrees, maar liet weten genoten te hebben van de bijzondere presentatie. ‘Nu ik weer vaste grond onder m’n voeten heb, kan ik dat wel zeggen,’ lachte Feyenoords nieuwe spits, die daarna – net als de rest van zijn teamgenoten – alle tijd nam om handtekeningen uit te delen aan de supporters.

Feyenoord Oldstars
Voordat het binnenprogramma officieel van start ging, klonk er al een luid applaus in De Kuip. Dat viel ten deel aan de Feyenoord OldStars, een ploeg die bestaat uit spelers van tenminste 55 jaar, die komend seizoen de strijd aan zullen gaan met de OldStars van diverse andere betaald voetbalclubs via ‘walking football’. Er zijn inmiddels veertien spelers geselecteerd, maar er is nog plaats voor tien spelers. Seizoenkaarthouders die zich willen opgeven, kunnen dat doen via www.feyenoord.nl/OldStars.

Social media
Wil je meer foto en filmpjes bekijken van de Open Dag? Bekijk dan de officiële kanalen van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Lees ook het eerdere nieuwsbericht over de start van de Open Dag