Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AS3I9742

‘1908’ naam nieuwe trainingscomplex Feyenoord 1

‘1908’. Dat is de naam van het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord 1. Algemeen directeur Jan de Jong en Legioen-lid Stefan Rebergen, die de naam bedacht, maakten dit dinsdagmiddag gezamenlijk bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Zij onthulden ten overstaan van een volle zaal een bord met daarop de naam die de accommodatie zal gaan dragen.

3.730 inzendingen
Leden van Het Legioen konden de afgelopen maand hun favoriete naam insturen voor het nieuwe trainingscomplex, dat momenteel op het voormalige terrein van RVV Hillesluis in aanbouw is en met ingang van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen zal worden. Aan de oproep van de Feyenoord-directie werd massaal gehoor gegeven, want er werden maar liefst 3.730 suggesties ingestuurd.

‘Magisch getal’
De zeskoppige jury, bestaande uit de directie van Feyenoord (Jan de Jong, Martin van Geel en Mark Koevermans), hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, clubambassadeur en Legioen-lid nummer 1 Gerard Meijer en bestuurslid van Het Legioen Chris de Back, koos ‘1908’ unaniem als de beste naam voor het trainingscomplex. ‘1908 verwijst natuurlijk naar ons oprichtingsjaar en is daarmee een magisch getal voor Feyenoord. Als jury vonden we deze naam het best passen bij het nieuwe trainingscomplex van de selectie, al moet ik zeggen dat er tussen die duizenden inzendingen ook heel veel andere creatieve namen zaten,’ aldus Jan de Jong.

Seizoenkaart voor vijf jaar
Stefan Rebergen was één van de drie supporters die deze naam instuurden. Op basis van loting werd de 28-jarige Feyenoorder uit Schoonhoven uiteindelijk aangewezen als winnaar. Rebergen ontving tijdens de nieuwjaarsreceptie uit handen van Jan de Jong een Feyenoord-shirt met daarop de cijfers 1908 én de hoofdprijs: een seizoenkaart voor de aankomende vijf seizoenen.