Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_KNVB-VITFEY

1.200 kaarten voor bekerduel met Vitesse

Feyenoord kan voor de bekerwedstrijd Vitesse – Feyenoord op donderdag 26 januari 2017 (aanvang 20:45 uur) beschikken over 1.200 kaarten voor haar supporters. Dat zijn er 200 meer dan Vitesse conform de KNVB-bekerreglementen beschikbaar hoeft te stellen. Vitesse heeft recent de totale capaciteit van haar stadion gereduceerd naar 21.000 beschikbare plaatsen en daarmee is ook de capaciteit van het bezoekersvak aangepast (naar 1.000 plaatsen).

Feyenoord heeft bij Vitesse aangedrongen om vanwege de grote belangstelling bij haar supporters een veelvoud van dit aantal beschikbaar te stellen, eventueel in combinatie met een volledig gesloten vervoerssysteem en een sterk verhoogde inzet van eigen veiligheidspersoneel. Vitesse kon niet aan dit verzoek voldoen, omdat men de seizoenkaarthouders onder de eigen aanhang de mogelijkheid wil bieden de eigen plaats voor deze wedstrijd terug te kopen. Daarnaast kreeg Vitesse van de Gemeente Arnhem geen toestemming om vanuit veiligheidsoverwegingen (verhoogd risico) meer supporters van Feyenoord bij deze wedstrijd toe te laten.

Voor de 1.200 supporters die via Feyenoord een kaart kunnen kopen, geldt een vervoersregeling zoals die de laatste jaren ook bij de competitiewedstrijden in Arnhem geldt. Dit houdt in dat het grootste deel van de supporters per autocombi kan reizen en een ander deel gebruik dient te maken van busvervoer. Meer informatie over de (startdatum van de) kaartverkoop wordt binnenkort bekendgemaakt.