Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-vit-2

11 weetjes over Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius keert na twee jaar in het buitenland terug in De Kuip. Feyenoord.nl zet bij zijn aanstaande rentree elf weetjes over Boëtius op een rij.

1.
Jean-Paul Boëtius werd op 22 maart 1994 geboren in Rotterdam.

2.
Boëtius kwam als F-pupil binnen bij Feyenoord. Nadat hij via de talentendagen een plek verdiende op Varkenoord, doorliep hij van jongs af aan de volledige jeugdopleiding.

3.
In 2011 tekende Boëtius op de slotdag van het EK-kwalificatietoernooi met Oranje onder 17 voor het beslissende doelpunt tegen Portugal (1-0). De aanvaller moest de eindronde van het EK, die werd gewonnen door het Nederlandse team, vanwege een knieblessure aan zich voorbij laten gaan.

4.
Op 28 oktober 2012 maakte Boëtius zijn debuut in Feyenoord 1 in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Hij bekroonde zijn optreden binnen een half uur met een doelpunt en werd daarmee de eerste speler sinds Harvey Esajas die scoorde bij zijn debuut in een Klassieker. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

5.
Voor Boëtius was het seizoen 2013-2014 zijn tot dusver meest productieve seizoen voor Feyenoord. De aanvaller scoorde tien keer in 29 competitiewedstrijden.

6.
Boëtius was 19 jaar en 11 maanden oud toen hij zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. Op 5 maart 2014 liet bondscoach Louis van Gaal hem in de basis starten in de oefeninterland tegen Frankrijk, die met 2-0 verloren ging.

7.
Op 30 juli 2014 speelde Boëtius zijn eerste Europese wedstrijd met Feyenoord. In de derde voorronde van de Champions League was Besiktas in De Kuip met 1-2 te sterk. Op 11 december 2014 maakte Boëtius zijn eerste Europese doelpunt, in de uitwedstrijd tegen Standard Luik (0-3) in de groepsfase van de Europa League.

8.
In totaal speelde Boëtius in drie seizoenen 96 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij twintig keer scoorde en zeventien assists gaf.

9.
In augustus 2015 tekende Boëtius een vierjarig contract bij FC Basel, waar hij rugnummer 77 toebedeeld kreeg. In zijn eerste seizoen werd de ploeg direct kampioen van Zwitserland. Boëtius kwam in twaalf competitiewedstrijden in actie en maakte drie doelpunten.

10.
In januari van dit jaar werd Boëtius voor een half jaar verhuurd aan KRC Genk in België. Daar trof hij in trainer Albert Stuivenberg een oude bekende, want eerder werkten de twee samen bij Jong Oranje. Voor Genk speelde Boëtius in totaal 23 officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.

11.
Met KRC Genk reikte Boëtius afgelopen seizoen tot de kwartfinales van de Europa League. Daarin was Celta de Vigo over twee duels te sterk, ondanks een doelpunt van Boëtius in de heenwedstrijd in Spanje.