10 weetjes over Nicolai Jørgensen

Feyenoord.nl laat je nader kennismaken met Feyenoords nieuwste aanwinst aan de hand van tien interessante weetjes.

1. Nicolai Jørgensen werd op 15 januari 1991 geboren in Ballerup, een stadje met circa 40.000 inwoners vlakbij Kopenhagen.

2. Jørgensen is met zijn 1.90 meter een van de langste selectiespelers van Feyenoord. Alleen Michiel Kramer is langer (1.96 meter), terwijl Warner Hahn eveneens 1.90 meter groot is.

3. Voor Jørgensen is 11-11-11 een bijzondere datum. Die dag maakte hij zijn debuut in het nationale elftal van Denemarken, in de oefeninterland tegen Zweden (2-0). De aanvaller was toen 20 jaar, 9 maanden en 27 dagen oud.

4. In 137 wedstrijden voor FC Kopenhagen was Jørgensen direct betrokken bij 74 doelpunten. Zelf was hij 51 keer trefzeker, terwijl hij bovendien 23 assists gaf.

5. Bij FC Kopenhagen was Jørgensen afgelopen seizoen de vaste nemer van de strafschoppen. Alle vijf de keren dat hij vanaf elf meter mocht aanleggen, schoot hij raak.

6.  Jørgensen werd in 2010 door AB verkocht aan Bayer Leverkusen. In zijn eerste testwedstrijd voor die club, scoorde hij vier keer in 45 minuten. Op 29 augustus 2010 maakte hij als invaller zijn debuut in de Duitse Bundesliga, in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Bij de tegenstander zat Marcel Meeuwis op de reservebank. Hij zou een half jaar later vertrekken naar Feyenoord.

7. Op 1 november 2011 maakte Jørgensen zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League. Hij kwam als invaller in actie tegen Valencia, de tegenstander van Feyenoord in de openingswedstrijd van dit seizoen.

8. In januari 2012 werd Jørgensen verhuurd aan Kaiserslautern en een half jaar later aan FC Kopenhagen. De Deense topclub nam de aanvaller in de zomer van 2013 definitief over van Bayer Leverkusen.

9. In zestien interlands voor Denemarken scoorde Jørgensen tot dusver drie keer. Twee van die doelpunten maakte hij in maart van dit jaar in de oefeninterland tegen IJsland (2-1). Op 14 november 2015 was hij trefzeker in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

10. Jørgensen opende namens FC Kopenhagen de score in de meest recente Deense bekerfinale tegen AGF Aarhus. De spits scoorde fraai met een bal achter zijn standbeen langs en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-1 overwinning, zoals is te zien in onderstaande video:

(Bron video: FC Kopenhagen)

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×