#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord Youth League

De Feyenoord Youth League is de spannendste zaalcompetitie voor jongeren in het voortgezet onderwijs in Rotterdam Zuid. Onder begeleiding van Maatschappelijk Trainers van Feyenoord gaan deelnemers een jaar lang aan de slag met sporten, maar is er ook aandacht voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

De Feyenoord Youth League bestaat uit zowel een futsal- als basketbal competitie. Per seizoen - dat loopt van september/oktober tot en met mei – worden tien competitierondes gespeeld. Daarnaast kunnen de deelnemers minimaal een keer per week trainen.

Alle sportactiviteiten worden begeleid door Maatschappelijk Trainers van Feyenoord. Dit zijn sportcoaches die door Feyenoord worden opgeleid om sport vooral als middel in te zetten. Een Maatschappelijk Trainer staat niet alleen voor de groep om een sport aan te leren, maar hecht minstens net zoveel waarde aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden bij de deelnemers. Deze trainers hebben waar mogelijk een connectie met de aangesloten uitstroomverenigingen binnen Multisportclub Feyenoord om de stap naar de vereniging te faciliteren.

Workshops

Tijdens het schooljaar worden er meerdere workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops worden thema’s en onderwerpen besproken, waarmee deelnemers dagelijks te maken hebben of mee te maken kunnen krijgen. Voorbeelden van deze thema’s zijn veiligheid, durf elkaar aan te spreken, inspiratie en motivatie, enz.

Extra sportactiviteiten

Naast de reguliere competitie worden er ook een aantal andere sportactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen alle kinderen deelnemen aan een grootse sportdag en wordt de Feyenoord Youth League afgesloten met een grote finaledag.

Meedoen?

Interesse gekregen om mee te doen? Voor meer informatie over deelname kan een mail gestuurd worden naar [email protected]