#KrachtvanFeyenoord
#KrachtvanFeyenoord

S.V. GIO

S.V. GIO, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation, is een ondersteunend onderwijsprogramma voor kinderen uit groep zeven en acht die (nog) niet de beste versie van zichzelf zijn. De #KrachtvanFeyenoord wordt ingezet om hen als een topsporter aan hun persoonlijke ontwikkeling te laten werken. 
Op zoek naar kwaliteiten
Kinderen die deelnemen aan S.V. GIO komen achttien weken lang naar De Kuip of Feyenoord Campus Erasmus. Daar werken ze in lessen van twee uur aan hun zelfvertrouwen, maken ze kennis met verschillende sporten en leren ze op een andere manier, meer onderzoekend en ervaringsgericht, dan ze gewend zijn op school. 

Succeservaringen
Sport wordt als middel ingezet om de kinderen zelf te laten ontdekken wat hun kwaliteiten zijn. Door het ervaren van successen, het behalen van doelen en het besef dat je iets kunt bereiken, maken de deelnemers grote sprongen in het zelfbewustzijn en hun zelfvertrouwen. Daardoor krijgt ieder kind bij S.V. GIO de kans om de beste versie van zichzelf te worden, wat leidt tot betere schoolprestaties. Dát is de #KrachtvanFeyenoord.

Ouders als supporters
Ouders van kinderen die deelnemen aan S.V. GIO behoren automatisch tot de supportersvereniging. Want, zo vinden wij, ouders zijn de grootste supporters van hun kinderen. Daarom zijn er regelmatig bijeenkomsten voor ouders, bijvoorbeeld over omgaan met social media, het puberbrein, huiswerkondersteuning en communiceren met je tiener. 

Deelname 
Deelname aan S.V. GIO verloopt via school, waar de leerkracht of interne begeleider zelf de kinderen selecteert die baat hebben bij dit onderwijsprogramma. Het is niet mogelijk om kinderen buiten school aan te melden voor S.V. GIO.