Het eerste interview met Boëtius in Feyenoord Magazine - deel 3

Het eerste interview met Boëtius in Feyenoord Magazine - deel 3

Het eerste interview met Boëtius in Feyenoord Magazine - deel 3

Een klein half jaar na zijn debuut voor Feyenoord tegen Ajax in oktober 2012 was in Feyenoord Magazine een uitgebreid interview te lezen met de toen 18-jarige Jean-Paul Boëtius over zijn jeugd én zijn toekomstdromen. Bij de aanstaande rentree van Boëtius brengt Feyenoord.nl de reportage opnieuw onder de aandacht.

KRANTENKOPPEN
Boëtius maakte zijn dromen waar en liet het uitverkochte stadion een dag later ontploffen door te scoren tegen Ajax. Een moment dat hij nooit zal vergeten, alleen al omdat hij er nog steeds continu aan herinnerd wordt. Zo ook in een klein gemeentekantoortje naast het kunstgrasveld. De medewerkers drukken hun neus bijna tegen het raam als ze Boëtius herkennen en nog geen tel later zwaait de deur open. De aanvaller lacht. ‘Zij zaten hier al toen ik hier als jongetje speelde. Even gedag zeggen.’ Eenmaal binnen wordt Boëtius bedolven onder de aandacht en regelmatig barst hij in lachen uit als de mannen hem confronteren met enkele herinneringen. ‘Vroeger kon hij de bal al geen seconde loslaten’, zegt de één. Een ander komt met een opmerkelijk feit. ‘Eric Gudde heeft tijdens zijn toenmalige functie voor de gemeente Rotterdam hier wel eens een wedstrijd gefloten waaraan Jean-Paul meedeed. Reken maar dat hij toen nooit wist dat hij op één veld liep met een toekomstig eerste elftalspeler.’ Voordat Boëtius het kantoortje verlaat om een ander speeltuintje uit zijn jeugd te laten zien, wordt hij gewezen op het prikbord aan de muur. Daarop prijken kleurrijke foto’s van zijn debuut tegen Ajax en enkele jubelende krantenkoppen met zijn naam erin. Verlegenheid maakt zich meester van de tiener, die zijn gezicht half verbergt in een sjaal die losjes om zijn nek hangt.Als hij zich even later in een speeltuintje vol toestellen bevindt, is het voor een toevallige voorbijganger waarschijnlijk niet te zien dat er een voetballer van Feyenoord op het klimrek zit. Zelf kan hij het soms ook amper beseffen hoe snel het de afgelopen maanden is gegaan. Waar Boëtius vroeger opkeek naar Robin van Persie of Bonaventure Kalou, is hij nu zelf het voorbeeld voor een linksbuiten van pakweg de D1. ‘Misschien is dat zo’, klinkt het bescheiden. ‘Maar ik moet nog zoveel verbeteren. Fysiek wil ik sterker worden en mijn linkerbeen moet beter. Het belangrijkste is nog dat mijn rendement omhoog gaat. Doelpunten en assists zijn toch het meest waardevol voor het team en dat zijn ook dingen die mensen zich het meest zullen herinneren.’

Boëtius mag op het moment van deze middag dan pas één treffer achter zijn naam hebben staan, in hartje Rotterdam is hij al lang geen onbekende meer, zo blijkt als hij van het speeltuintje naar zijn auto loopt. Een groepje jongeren dat hem op straat passeert kijkt hem na, andere voorbijgangers wijzen naar hem. De vertrouwde lach verschijnt op zijn gezicht en geroutineerd steekt hij zijn hand op. Zijn naam is gevestigd, de eerste hoofdstukken uit het jongensboek zijn geschreven. Als hij de volgende hoofdstukken met net zoveel plezier schrijft als de eerste regels, zal hij het later met een grote lach op zijn gezicht teruglezen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×