Donderdag 3 november om 19:00 uur - Odessa

Europa League

Zorya Luhansk

1-1

Feyenoord

Voorbeschouwing Zorya Luhansk - Feyenoord

Na vier thuisduels op rij werkt Feyenoord donderdagavond weer eens een wedstrijd af op vreemde bodem. Het dicht bij de Zwarte Zee gelegen Chornomorets Stadion in Odessa is het strijdtoneel voor het uitduel met Zorya Luhansk.

Voorbeschouwing Zorya Luhansk - Feyenoord

Het is de tweede keer in twee weken dat Feyenoord de Oekraïners treft. Veertien dagen geleden werd in De Kuip met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Nicolai Jørgensen.

Teamnieuws

Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi zijn niet meegereisd naar Oekraine. Vilhena ontbreekt omdat zijn moeder in de nacht van zondag op maandag overleed, terwijl El Ahmadi in het duel met sc Heerenveen een voetblessure opliep. Trainer Giovanni van Bronckhorst nam in totaal twintig spelers mee naar Odessa.

Zorya mist Artem Gordienko, die twee weken geleden nog een basisplaats had in De Kuip. Mikhail Sivakov lijkt op tijd fit te zijn voor het duel van vanavond. De international van Wit-Rusland is met zijn ervaring een belangrijke pion in de verdediging.

De kijk van de hoofdtrainers

‘Door omstandigheden zal tegen Zorya de invulling op het middenveld anders zijn dan de voorgaande weken,’ vertelde Van Bronckhorst woensdag tijdens de persconferentie. ‘Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat. We hebben een brede selectie. Andere jongens krijgen nu weer de kans om zich te laten zien. Spelers die erin kwamen hebben al vaker bewezen van waarde te kunnen zijn.’

‘Aanvallend zullen we het beter moeten doen dan in de heenwedstrijd,’ zei coach Yuri Verdinub woensdag tijdens de persconferentie. ‘De kinderachtige fouten van toen moeten we nu niet opnieuw maken. We hebben Feyenoord opnieuw goed geanalyseerd en kennen de sterke en zwakke punten. Daar stellen we ons op in.’

Vorm

Waar Feyenoord in de eerste maanden van dit seizoen de overwinningen aaneen reeg, daar werden de laatste twee duels (Ajax en sc Heerenveen thuis) gelijkgespeeld. Van paniek is echter geen sprake bij de ploeg, omdat het veldspel in beide duels prima was. In de Europa League ligt Feyenoord met zes punten uit drie duels op schema voor overwintering.

In de Oekraïense competitie presteert Zorya buitengewoon goed. Dankzij een 2-1 overwinning op Zirka behield de ploeg afgelopen weekend de tweede plaats. In de andere competities zijn de prestaties minder; Zorya werd vorige week door Dinamo Kiev uitgeschakeld voor de beker en staat in Groep A van de Europa League op de laatste plaats met één punt.

Historie

De confrontatie in Odessa wordt de vierde in de historie van beide clubs. Naast de heenwedstrijd van twee weken geleden troffen de teams elkaar in het seizoen 2014-2015 in de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. Over twee duels was Feyenoord de sterkste, onder meer dankzij een spectaculaire 4-3 overwinning in eigen huis. De samenvatting van de thuiswedstrijd bekijk je hieronder in de videospeler.

Volg Feyenoord – Zorya Luhansk

Feyenoord wordt donderdagavond in Odessa gesteund door zo’n vierhonderd supporters. Wie niet in het stadion is, kan het duel rechtstreeks zien op RTL7 en FOX Sports. Alles rondom het duel is bovendien te volgen op social media ((hashtag #ZORFEY)) via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl en in de nieuwe Feyenoord App.

Zorya Luhansk – Feyenoord
Donderdag 3 november om 19:00 uur in het Chornomorets Stadion
Scheidsrechter: Kehlet (Den)

Eerdere ontmoetingen

Uit
21-08-2014 Zorya – Feyenoord 1-1

Thuis
20-10-2016 Feyenoord – Zorya 1-0
28-08-2014 Feyenoord – Zorya 4-3

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×