Woensdag 18 april om 20:45 uur - Koning Willem II Stadion, Tilburg

Eredivisie

Willem II

1-5

Feyenoord

Voorbeschouwing Willem II – Feyenoord

Hoewel Feyenoord al met een schuin oog kijkt naar de bekerfinale, staat er ook vanavond in Tilburg iets op het spel. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst kan met een zesde competitiezege op rij de vierde plaats en plaatsing voor Europees voetbal veilig stellen en daarmee vertrouwen tanken voor de kraker tegen AZ van zondag.

Voorbeschouwing Willem II – Feyenoord

Feyenoord en Willem II ontmoeten elkaar voor de derde keer dit seizoen. Eerder deze voetbaljaargang was Feyenoord in De Kuip in de derde speelronde van de Eredivisie met liefst 5-0 te sterk voor Willem II. In de halve finale van de TOTO KNVB Beker versloeg Feyenoord de Tilburgers op 28 februari met 3-0.

Teamnieuws
Feyenoord start tegen Willem II met een gewijzigd elftal ten opzichte van het duel met FC Utrecht. Van Bronckhorst kan niet beschikken over de (licht) geblesseerden Sven van Beek, Karim El Ahmadi, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson en gaat ook ‘een aantal spelers’ sparen. Fernando Lewis (knie) en de door Feyenoord aan Willem II verhuurde Mo El Hankouri (schaambeen) ontbreken woensdag bij de Tilburgers. Darryl Lachman keert na zijn schorsing weer terug, waardoor hoofdcoach Reinier Robbemond weer iets meer defensieve keuzes heeft.

Visie van de trainers
‘We zullen een aantal spelers niet kunnen opstellen of sparen, maar er staat morgen een team dat kan winnen’, zei Van Bronckhorst dinsdagmiddag op de persconferentie. Een overwinning op de Tricolores is ook nog meer dan welkom, want bij minimaal een gelijkspel is Feyenoord zeker van de vierde plaats. Die plek is aan het eind van het seizoen goed voor een ticket naar de derde voorronde van de Europa League. ‘Daar moeten we voor gaan’, vond Van Bronckhorst. ‘En dat gaan we ook doen.’

Reinier Robbemond zegt niet bezig te zijn met de opstelling van zijn collega. ‘Welk Feyenoord we treffen maakt ons weinig uit’, stelde hij op zijn persconferentie. ‘We zijn zeer gemotiveerd om het ze lastig te maken. Wij hebben veel vertrouwen en energie en willen graag de goede lijn van de laatste weken doortrekken’, aldus de trainer van Willem II, dat bijna zeker is van lijfsbehoud.

Vorm
Feyenoord is in de Eredivisie bezig aan een sterke serie. Afgelopen zondag werd de vijfde competitiezege op rij geboekt. Na AZ (2-1), PEC Zwolle (3-4), Excelsior (5-0), FC Twente (1-3) werd ook FC Utrecht (3-1) verslagen. Willem II verloor op haar beurt slechts één van de laatste vijf competitieduels. De overwinning in de derby tegen NAC Breda (1-2) van zondag volgde op twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag.

Historie
Feyenoord kan goede cijfers overleggen tegen Willem II. De Rotterdammers verloren slechts één van de laatste veertien Eredivisieduels met Willem II: W10-G3-V1. De Tricolores scoorden bovendien niet één keer in de laatste vijf ontmoetingen met Feyenoord. Drie keer eerder stond er op woensdagavond een duel tussen Feyenoord en Willem II op het programma en alle keren ging de zege (in Rotterdam) naar Feyenoord: 4-0 in 1980, 2-0 in 1996 en 1-0 in 1999.

Volg Willem II - Feyenoord
Het team van Van Bronckhorst wordt in het Koning Willem II Stadion gesteund door een vol uitvak. Ben je er niet bij in Tilburg, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Willem II – Feyenoord
Woensdag 18 april om 20:45 uur in Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste ontmoetingen
Thuis
28/02/2018 Feyenoord – Willem II 3-0 (TOTO KNVB Beker)
27/08/2017 Feyenoord - Willem II 5-0
21/01/2017 Feyenoord - Willem II 1-0
17/12/2015 Feyenoord - Willem II 2-1 na verlenging (TOTO KNVB Beker)
13/09/2015 Feyenoord - Willem II 1-0

Uit
02/10/2016 Willem II – Feyenoord 0-2
01/05/2016 Willem II – Feyenoord 0-1
12/04/2015 Willem II – Feyenoord 2-2
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3
05/12/2010 Willem II – Feyenoord 1-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×