Zondag 2 oktober om 14:30 uur - Koning Willem II Stadion, Tilburg

Eredivisie

Willem II

0-2

Feyenoord

Voorbeschouwing Willem II - Feyenoord

Na de Europese nederlaag tegen Fenerbahçe hoopt Feyenoord zich te herpakken in de Eredivisie. De ploeg kan in Tilburg de achtste competitiezege op rij behalen.

Voorbeschouwing Willem II - Feyenoord

Feyenoord gaat hoe dan ook als koploper de interlandperiode in. Hoe groot de voorsprong is, hangt af van het eigen resultaat én dat van de concurrenten PSV (sc Heerenveen uit, zaterdag 19:45 uur) en Ajax (FC Utrecht thuis, zondag 12:30 uur.

Teamnieuws

Feyenoord hield geen grote fysieke schade over aan het duel met Fenerbahçe. Trainer Giovanni van Bronckhorst bekijkt zaterdag hoe het exact gesteld is met de fitheid van de spelers. De coach kan nog niet beschikken over Sven van Beek, Eljero Elia, Kenneth Vermeer en Warner Hahn.

Bij Willem II ontbreken Guus Joppen en Anouar Kali. De eerste heeft een liesblessure, terwijl de tweede als eerste speler ooit geschorst is naar aanleiding van een beslissing van de videoscheidsrechter.

De kijk van de hoofdtrainers

‘Het is een teleurstelling, maar we moeten door,’ zei Van Bronckhorst een dag na de nederlaag tegen Fenerbahçe. ‘Het belangrijkst is dat we leren van de momenten waarop we het donderdag niet goed hebben gedaan. De wedstrijd tegen Willem II is daar meteen een goede mogelijkheid voor. We moeten zondag de teleurstelling van ons af spelen en datgene laten zien wat we donderdag niet hebben getoond. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat gaan doen, want in de wedstrijden voor Fenerbahçe hebben we wél ons niveau gehaald.’

‘We zullen een topdag nodig hebben om Feyenoord te kunnen bedwingen’, zegt Willem II-trainer Erwin van de Looi. ‘Feyenoord speelt met veel drive naar voren, maar zij hebben uiteraard ook hun zwakkere punten. Daar moeten we van zien te profiteren.’

Vorm

Feyenoord won in de Eredivisie, Europa League en KNVB Beker in totaal negen wedstrijden op rij, tot afgelopen donderdag. Toen maakte Fenerbahçe een einde aan de reeks overwinningen (1-0).

De laatste overwinning van Willem II dateert al weer van 20 augustus, toen Ajax in Amsterdam met 1-2 werd verslagen. Van de vier wedstrijden daarna speelden de Tilburgers er drie gelijk en ging er één verloren.

Historie

Meer dan de helft van de keren dat Feyenoord op bezoek ging in Tilburg, ging de volle buit mee naar Rotterdam. 22 van de veertig ontmoetingen werden gewonnen, negen verloren en negen duels eindigden in een gelijkspel. De laatste vijf uitwedstrijden tegen Willem II leverden Feyenoord elf punten op. Vorig seizoen won de ploeg als kersverse bekerwinnaar met 0-1 in Tilburg dankzij een goal van Anass Achahbar. Meer over de historie tussen Willem II en Feyenoord bekijk je hieronder in de video van Feyenoord TV.

Volg Willem II – Feyenoord  

Feyenoord wordt zondag in Tilburg gesteund door 600 supporters. Zit jij niet in het bezoekersvak van het Koning Willem II Stadion? Volg alles rondom het duel (hashtag #wilfey) op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

Willem II - Feyenoord   
Zondag 2 oktober om 14:30 uur in het Koning Willem II stadion
Scheidsrechter: Higler

Eerdere ontmoetingen

Uit
01/05/2016 Willem II – Feyenoord 0-1
12/04/2015 Willem II – Feyenoord 2-2
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3
05/12/2010 Willem II – Feyenoord 1-1
13/09/2009 Willem II – Feyenoord 2-3

Thuis
17/12/2015 Feyenoord – Willem II 2-1 n.v. (KNVB beker)
13/09/2015 Feyenoord – Willem II 1-0
13/09/2014 Feyenoord – Willem II 1-2
18/11/2012 Feyenoord – Willem II 3-0
17/04/2011 Feyenoord – Willem II 6-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×