Zondag 23 april om 14:30 uur - GelreDome, Arnhem

Eredivisie

Vitesse

0-2

Feyenoord

Voorbeschouwing Vitesse - Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag in Arnhem weer een stap dichter bij het heilige doel te komen. Wint de ploeg, dan behoudt het minimaal één punt voorsprong op Ajax.

Voorbeschouwing Vitesse - Feyenoord

Vitesse speelt volgende week zondag de bekerfinale tegen AZ en wil in de competitie minimaal eindigen op de huidige vijfde plaats.

Teamnieuws

Rick Karsdorp keert zondag mogelijk terug bij de wedstrijdselectie, afhankelijk van hoe hij de zaterdagtraining doorstaat. Bilal Basaçikoglu (enkel), Pär Hansson (schouder) en Sven van Beek (voet) zijn er nog niet bij.

Vitesse mist topscorer Ricky van Wolfswinkel vanwege een schorsing. Een andere basisspeler, verdediger Matt Miazga, is geblesseerd. Zij worden waarschijnlijk vervangen door Yuning Zhang en Arnold Kruiswijk.

De kijk van de hoofdtrainers

‘Wij kijken niet naar mogelijke scenario’s. Wij kijken naar onze eigen wedstrijd en wat er nodig is om die te winnen,’ zegt Giovanni van Bronckhorst aan de vooravond van de 32ste speelronde. ‘We weten wat we moeten doen de laatste wedstrijden. We hebben er hard voor gewerkt om op deze positie te staan en zullen de komende weken hard blijven werken om deze positie ook te behouden. Dáár stoppen we alle energie in.’

‘Natuurlijk noemt iedereen de bekerfinale in één adem met Vitesse, maar voor mij is dat vooralsnog geen issue,’ zegt Vitesse-trainer Henk Fraser. ‘Wij zijn als staf alleen met Vitesse bezig. We willen de vijfde plaats bewaken en misschien nog meer dan dat. Ook wij hebben belang bij een goed resultaat zondag. Laat dat duidelijk zijn.’

Vorm

Feyenoord boekte zondag tegen FC Utrecht de tiende thuiszege op rij. De laatste overwinning op vreemde bodem dateert van 19 maart, toen met 1-2 bij sc Heerenveen werd gewonnen.

Vitesse won drie keer op rij, totdat het vorig weekend bij Excelsior onherkenbaar voor de dag kwam en met 1-0 verloor. Zondag hopen de Arnhemmers de eerste overwinning van het seizoen tegen een club uit de top drie te behalen.

Historie

Van de 31 ontmoetingen in Arnhem won Feyenoord er elf, terwijl het duel veertien keer in een gelijkspel eindigde. Vorig seizoen zegevierde de ploeg van Van Bronckhorst met 0-2 in GelreDome dankzij goals van Michiel Kramer en Bilal Basaçikoglu. Feyenoord en Vitesse troffen elkaar dit seizoen twee keer eerder: in De Kuip voor de competitie (3-1 winst) en in Arnhem voor de beker (2-0 verlies). Meer weetjes en archiefbeelden:

Volg Vitesse – Feyenoord

Feyenoord krijgt zondagmiddag steun van een met 1.200 supporters gevuld uitvak. Zit jij niet in het GelreDome? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #vitfey)  óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. Klanten van KPN kunnen de wedstrijd zondag gratis bekijken. Meer informatie daarover vind je hier.

Vitesse – Feyenoord
Zondag 23 april om 14:30 uur in GelreDome
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Uit
26/01/2017 Vitesse – Feyenoord 2-0 (KNVB Beker)
13/03/2016 Vitesse – Feyenoord 0-2
09/11/2014 Vitesse – Feyenoord 0-0
06/10/2013 Vitesse – Feyenoord 1-2
01/09/2012 Vitesse – Feyenoord 1-0

Thuis
17/12/2016 Feyenoord – Vitesse 3-1
23/08/2016 Feyenoord – Vitesse 2-0
11/05/2015 Feyenoord – Vitesse 1-4
31/01/2014 Feyenoord – Vitesse 1-1
21/04/2013 Feyenoord – Vitesse 2-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×