Zondag 17 december om 12:30 uur - Het Kasteel, Rotterdam

Eredivisie

Sparta

0-7

Feyenoord

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord

Feyenoord wil zondag de laatste uitwedstrijd in 2017 winnend afsluiten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst neemt het in de Rotterdamse derby op tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel wordt er om 12:30 uur afgetrapt.

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord

Tegen geen enkele andere Eredivisietegenstander won Feyenoord vaker (63) of scoorde de club vaker (239) dan tegen Sparta.

Teamnieuws

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan tegen de stadsgenoot in ieder geval niet beschikken over Miquel Nelom. De verdediger is nog geblesseerd. Achter de naam van Bart Nieuwkoop staat nog een vraagteken. De training van zaterdag moet uitwijzen of hij in actie kan komen. De langer geblesseerden Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps zijn pas na de winterstop weer inzetbaar.

Sparta moet het komende zondag stellen zonder Janne Saksela, Bart Vriends en Stijn Spierings. Het drietal is al langere tijd geblesseerd en kan ook in de Rotterdamse derby nog niet in actie komen. Sparta-trainer Alex Pastoor kan verder beschikken over een fitte selectie.

Visie van de hoofdtrainer

‘Het zijn altijd beladen wedstrijden,’ sprak Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie over de wedstrijd tegen Sparta. ‘Vorig jaar hebben we daar verloren. Het was een rare wedstrijd met het vroege tegendoelpunt. Uiteindelijk zijn wedstrijden tegen Sparta altijd mooi om te spelen. Als jeugdspeler speelde ik deze wedstrijden al, nu als trainer. Voor ons is er één doel zondag: de drie punten.’

Pastoor kijkt uit naar de Rotterdamse derby. ‘Het zou prettig zijn om weer vroeg op een voorsprong te komen, maar ik heb het idee dat Feyenoord dat ook van plan is,’ aldus de trainer van Sparta. ‘Voor ons is het simpel: we willen elke wedstrijd winnen. Dit is een wedstrijd die we extra graag willen winnen omdat het een geweldige derby is. We hebben de punten ook spijkerhard nodig.’

Vorm

Feyenoord kan tegen Sparta de derde overwinning in de maand december boeken. Eerder deze maand won het team van Van Bronckhorst de competitiewedstrijd tegen Vitesse (1-0) en de Champions League-wedstrijd tegen Napoli (2-1). Afgelopen woensdag speelde de regerend landskampioen met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen.

Sparta wacht al bijna twee maanden op een overwinning in de Eredivisie. Van de laatste elf competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen. In diezelfde reeks speelde het team twee keer gelijk. Na zestien gespeelde wedstrijden staan de Spartanen op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Alleen het doelsaldo houdt het team boven Roda JC Kerkrade op de ranglijst.

Historie

De Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord wordt zondag voor de 53ste keer gespeeld in de competitie. Dertig keer won Feyenoord op bezoek op Het Kasteel, negen keer won Sparta. Sparta – Feyenoord eindigde dertien keer in een gelijkspel.

Volg Sparta Rotterdam – Feyenoord

Feyenoord wordt tijdens de stadsderby gesteund door een vol uitvak. Ben je niet aanwezig op Het Kasteel? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #spafey) of via de website van Feyenoord of de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken in één overzicht te zien zijn.

Sparta Rotterdam – Feyenoord
Zondag 17 december, 12:30 uur op Het Kasteel
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

Uit
05/03/2017 Sparta – Feyenoord 1-0
18/10/2009 Sparta – Feyenoord 2-1
29/10/2008 Sparta – Feyenoord 2-1
23/03/2008 Sparta – Feyenoord 3-2
10/09/2006 Sparta – Feyenoord 1-4
21/08/2005 Sparta – Feyenoord 1-3

Thuis
04/12/2016 Feyenoord – Sparta 6-1
14/04/2010 Feyenoord – Sparta 3-0
04/02/2009 Feyenoord – Sparta 1-0
26/12/2007 Feyenoord – Sparta 2-0
23/12/2006 Feyenoord – Sparta 3-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×