Woensdag 1 november om 20:45 uur - Metalist Stadion, Charkov

UEFA Champions League

Shakhtar Donetsk

3-1

Feyenoord

Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Feyenoord

Voor Feyenoord begint de maand november met een uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Het is het tweede uitduel in de Champions League voor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Feyenoord

De wedstrijd wordt vanwege het gewapende conflict in Oost-Oekraïne niet gespeeld in Donetsk, maar in het noordelijk gelegen Charkov, de tweede stad van het land.

Teamnieuws

Renato Tapia en Miquel Nelom zijn weer hersteld van hun blessures en zijn woensdag inzetbaar, in tegenstelling tot Sven van Beek (heupblessure). Daarnaast ontbreken de al langer afwezige Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. In totaal heeft trainer Giovanni van Bronckhorst negentien spelers meegenomen, waarvan er één niet tot de wedstrijdselectie zal behoren.

Yaroslav Rakitskiy is geschorst nadat hij in de heenwedstrijd in De Kuip een rode kaart kreeg. Serhiy Kryvtsov en Maksym Malyshev zijn al langer uit de roulatie en net als twee weken geleden niet inzetbaar. Darijo Srna speelt niet omdat er een onderzoek naar hem loopt in verband met vermeend dopinggebruik. Achter de naam van Bernard, die twee keer scoorde in De Kuip, stond tot gisteren nog een vraagteken, dat tijdens de persconferentie werd weggenomen door trainer Paulo Fonseca. De 15-voudig Braziliaans international is gewoon inzetbaar.

Visie van de trainers

‘De moraal is nog steeds goed,’ vertelde Van Bronckhorst dinsdagavond tijdens de persconferentie. ‘Natuurlijk, als je verliest van Shakhtar en Ajax en daarna gelijkspeelt tegen Roda JC, dan doet dat iets met het vertrouwen. Zaterdag hebben de jongens alles in de wedstrijd gestopt, maar die tweede goal wilde er niet in. Voor ons allemaal was dat teleurstellend, maar we moeten hard blijven werken en kansen blijven creëren. Een goede prestatie tegen Shakhtar kan zomaar de ommekeer betekenen.’

‘In Rotterdam hebben we erg goed gespeeld, wellicht op de eerste paar minuten na,’ zegt Shakhtar-trainer Paulo Fonseca. ‘Ik denk niet dat de wedstrijd van woensdag veel zal verschillen ten opzichte van dat duel. Teams veranderen niet radicaal in slechts twee weken. Wel is het zo dat wij in recente competitiewedstrijden wat moeite hebben gehad met scoren. Ook was ik niet blij met onze prestatie van afgelopen zaterdag (1-1 thuis tegen de hekkensluiter, red.). Ik heb daar met het team over gesproken en we hopen dat het tegen Feyenoord beter gaat.’

Vorm

Feyenoord maakt niet de beste fase van het seizoen door. In de maand oktober werden twee van de zes wedstrijden gewonnen: de competitiewedstrijd tegen AZ (0-4) en het bekerduel met AVV Swift (4-1). De uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade leverde afgelopen zaterdag een teleurstellend gelijkspel op (1-1). In de Champions League werden alle drie de duels verloren.

Shakhtar Donetsk speelde afgelopen zaterdag in eigen huis gelijk tegen de hekkensluiter, maar is desondanks nog altijd de trotse koploper van Oekraïne. De 1-2 zege op Feyenoord twee weken geleden betekende de tweede overwinning in drie Champions League-duels.

Historie

De ontmoeting tussen Feyenoord en Shakhtar Donetsk van twee weken geleden was de eerste ooit. Via Steven Berghuis kwam Feyenoord vroeg op voorsprong, maar de Oekraïners sloegen zowel voor als na rust nog een keer toe: 1-2.

Volg Shakhtar Donetsk – Feyenoord  

Feyenoord heeft voor de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk ruim 700 kaarten verkocht. Ben jij niet afgereisd naar Charkov? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #shafey) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op Veronica, dat om 20:00 uur begint met de live uitzending.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord
Woensdag 1 november om 20:45 uur in het Metalist Stadion (Charkov)
Scheidsrechter: Sidiropoulos (Gri)

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×