Zondag 19 maart om 12:30 uur - Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Eredivisie

SC Heerenveen

1-2

Feyenoord

Voorbeschouwing sc Heerenveen - Feyenoord

Het uitduel met sc Heerenveen is voor Feyenoord de laatste wedstrijd voor de interlandbreak.

Voorbeschouwing sc Heerenveen - Feyenoord

Bij winst in Friesland begint de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met minimaal vier punten voorsprong aan de Klassieker op zondag 2 april.

Teamnieuws

Brad Jones keert zondag terug onder de lat, terwijl ook Marko Vejinovic weer inzetbaar is. Voor de geblesseerde Bilal Basaçikoglu (enkel), Eljero Elia (enkel/kuit), Terence Kongolo (bovenbeen) komt het duel in Friesland te vroeg.

Stijn Schaars kampt al maanden met een enkelblessure en is er ook aanstaande zondag nog niet bij. Positief nieuws was er vrijdag te melden over Henk Veerman, wiens contract door Heerenveen met twee jaar werd verlengd.

De kijk van de hoofdtrainers

Met Heerenveen treft Feyenoord zondag een van de vijf ploegen waartegen het dit seizoen punten morste. Dat gebeurde eind oktober in De Kuip, toen het duel in 2-2 eindigde. ‘Dat was een mooie confrontatie,’ zegt trainer Giovanni van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. ‘Natuurlijk was het wel teleurstellend dat we niet hebben gewonnen, dat had gezien het spelbeeld wel gekund. Nu zitten we in een andere fase van de competitie, waarin winst het belangrijkst is voor ons.’

Heerenveen wil zich zondag revancheren voor de 4-1 nederlaag bij Excelsior. ‘Het besef dat we het met zijn allen moeten doen ontbrak, dat vond ik vooral heel vervelend. Dat moet zondag tegen Feyenoord anders. Een mooiere wedstrijd om je te revancheren kan ik me niet voorstellen,’ zegt trainer Jurgen Streppel.

Vorm

Feyenoord herpakte zich afgelopen weekend met een 5-2 zege op AZ, nadat het een week eerder onderuit ging bij Sparta Rotterdam. Daarvoor won de ploeg tien duels op rij.

Heerenveen begon de tweede seizoenshelft als nummer vier, maar is inmiddels gezakt naar de achtste plaats van de Eredivisie. Van de laatste acht wedstrijden wonnen de Friezen er maar één.

Historie

De ontmoeting van aanstaande zondag wordt de 25ste in Eredivisieverband. De cijfers zijn niet in het voordeel van Feyenoord: negen zeges om tien nederlagen. Vorig jaar werd er na een ruststand van 0-5 met 2-5 gewonnen in het Abe Lenstra Stadion.  

Volg sc Heerenveen – Feyenoord  

Feyenoord wordt zondag in het Abe Lenstra Stadion gesteund door 1.280 supporters in het uitvak. Ben jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #heefey) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

sc Heerenveen – Feyenoord
Zondag 19 maart om 12:30 uur in het Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Uit
18/10/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 2-5
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (Play-offs)
04/02/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
08/12/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
30/03/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 2-0

Thuis
30/10/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
28/01/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 1-2
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 (Play-offs)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
16/03/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 2-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×