Zaterdag 28 oktober om 18:30 uur - Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Eredivisie

Roda JC

1-1

Feyenoord

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade - Feyenoord

Feyenoord neemt het zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion op tegen Roda JC Kerkrade in de tiende speelronde van de Eredivisie. De laatste uitwedstrijd in de Eredivisie werd door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 0-4 gewonnen van AZ.

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade - Feyenoord

Roda JC won in de competitie slechts één van zijn laatste vijftien thuiswedstrijden tegen Feyenoord. Van die laatste vijftien wedstrijden won Feyenoord er tien, vier keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Teamnieuws

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan tegen Roda JC in ieder geval geen beroep doen op Sven van Beek en Renato Tapia. Het tweetal is nog altijd geblesseerd en de competitiewedstrijd van zaterdag komt voor hen te vroeg. Ook Miquel Nelom is niet van de partij. De linkervleugelverdediger kreeg woensdag in de bekerwedstrijd tegen AVV Swift een tik op zijn knie en heeft hier te veel last van om tegen Roda JC in actie te kunnen komen. 

Robert Molenaar, trainer van Roda JC, kan in ieder geval geen beroep doen op Mitchel Paulissen en Célestin Djim. Het tweetal is al enige tijd ernstig geblesseerd en lijkt dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen. Ashton Götz is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De verdediger kreeg in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (3-1 winst) een knietje en had daar dusdanig veel last van dat hij gewisseld moest worden.

Visie van de trainers

Van Bronckhorst hoopt tegen de club uit Kerkrade weer eens een overwinning te boeken. ‘Eén punt uit de laatste drie thuiswedstrijden in de competitie is niet goed genoeg,’ zei de trainer vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘In het voetbal weet je dat er kritiek komt na zulke resultaten. Daar moeten we mee omgaan en we moeten ervoor zorgen dat daar verandering in komt.’

Roda JC-trainer Molenaar hoopt zich voldoende te kunnen wapenen tegen Feyenoord. ‘Afgelopen woensdag wisten we op de juiste momenten te scoren,’ zegt hij op de clubwebsite. ‘Ook was ik tevreden over hoe we ons na de gelijkmaker van FC Groningen terug knokten in de wedstrijd. Tegen Feyenoord zullen we zekerheden moeten inbouwen, zonder onze speelwijze geweld aan te doen. Die opdracht zie ik als een prachtige maar ook grote uitdaging.’

Vorm

Het gelijkspel tegen PEC Zwolle was vorige week de vierde keer dat Feyenoord punten liet liggen in het huidige Eredivisie-seizoen. De club kan een overwinning dus goed gebruiken. Midweeks wist de ploeg van Van Bronckhorst wel te winnen in het KNVB Bekertoernooi. Hoofdklasser AVV Swift werd met 4-1 verslagen.

Ook Roda JC kan positief terugkijken op de tweede ronde van het bekertoernooi. De ploeg van Molenaar wist verrassend te winnen van FC Groningen (3-1), waardoor het zich plaatste voor de achtste finales. In de competitie loopt het minder goed. Uit de eerste negen wedstrijden van het seizoen wisten de Limburgers slechts zes punten te halen. Hierdoor staat de club momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie.

Historie

Feyenoord reist op basis van de cijfers van eerdere ontmoetingen met een goed gevoel richting Kerkrade. De club ging 43 keer eerder op bezoek bij Roda JC, daarvan werd er dertig keer gewonnen. Negen keer eindigde Roda JC – Feyenoord in een gelijkspel en slechts vier keer won ‘De Trots van het Zuiden’. De laatste keer dat Roda JC in eigen huis wist te winnen van Feyenoord was in het seizoen 2010-2011, toen eindigde de wedstrijd in 3-0.

Volg Roda JC – Feyenoord

Feyenoord wordt zaterdag in Kerkrade gesteund door een volledig uitverkocht uitvak, dat is gevuld met duizend supporters. Zit je niet in het stadion? Volg dan alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #rodfey) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op FOX Sports 1.

Roda JC Kerkrade – Feyenoord
Zaterdag 28 oktober om 18:30 uur in het Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste ontmoetingen

Uit
15/01/2017 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-2
20/09/2017 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-1
04/02/2014 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-2
10/03/2013 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1
11/04/2012 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-0

Thuis
25/09/2016 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-0
21/02/2016 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 1-1
01/09/2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 4-0
11/11/2012 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-2
13/08/2011 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×