Zondag 15 januari om 12:30 uur - Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Eredivisie

Roda JC

0-2

Feyenoord

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade - Feyenoord

Feyenoord hervat de Eredivisie zondag met een vroege uitwedstrijd in Kerkrade. De heenwedstrijd tegen Roda JC eindigde in een 5-0 overwinning.

Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade - Feyenoord

Roda JC hoopt zondag de tweede overwinning van het seizoen, en de eerste in eigen huis, te behalen.

Teamnieuws

Feyenoord begint de tweede seizoenshelft met een zo goed als fitte selectie. Trainer Giovanni van Bronckhorst mist naast Karim El Ahmadi – die met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup – alleen Sven van Beek en Kenneth Vermeer. De coach liet vrijdagmiddag tijdens de persconferentie weten dat Vermeer komende week een volgende stap kan zetten in zijn herstel.

Roda-trainer Yannis Anastasiou verwelkomde in de winterstop zijn landgenoot Thanasis Papazoglou als nieuwe aanvaller. De Griek wordt gehuurd van het Belgische KV Kortrijk en moet de doelpuntendroogte van de Limburgers zien op te lossen. Een van de andere spitsen, Dani Schahin, is nog niet fit genoeg om zondag te kunnen spelen.

De kijk van de hoofdtrainers

‘We hebben zowel op trainingskamp in Marbella als deze week in Rotterdam goed kunnen toewerken naar de hervatting van de competitie en zullen klaar zijn voor de start’, stelt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. ‘We treffen met Roda een tegenstander die weinig kansen weggeeft, dus zal onze veldbezetting goed moeten zijn en ons baltempo hoog.’ Bekijk het volledige interview met Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

‘Het duel van zondag is meteen na de winterstop een mooi begin, maar ook een echte krachtmeting waarin we kunnen laten zien hoe sterk we zijn,’ zegt Anastasiou op de website van Roda JC. ‘Tenslotte hebben we het in de eerste seizoenshelft tegen topclubs als Ajax en PSV ook goed gedaan. Daarom verwacht ik dat we klaar zijn voor deze interessante wedstrijd.’

Vorm

Feyenoord ging met een goed gevoel de winterstop in. De drie competitieduels in de maand december werden allemaal gewonnen, met een indrukwekkend doelsaldo van 13-2. Daardoor hervat Feyenoord zondag de Eredivisie met vijf punten voorsprong op nummer twee Ajax. In het enige oefenduel ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd vorige week zaterdag met 0-2 gewonnen van 1. FSV Mainz 05.

Roda JC verloor in de laatste acht duels maar één keer. Het probleem voor de Limburgers is echter dat de overige zeven duels allemaal werden gelijkgespeeld. Daardoor bivakkeert Roda met dertien punten in de onderste regionen van de Eredivisie. Tijdens het trainingskamp in Portugal werd vorig weekend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Estoril.

Historie

De resultaten van de 42 eerdere wedstrijden in Kerkrade zijn evenredig verdeeld. Tegenover veertien Rotterdamse zeges staan veertien remises en veertien nederlagen. Het doelsaldo is wel in het voordeel van Feyenoord: 57-54. Vorig seizoen eindigde het competitieduel in Kerkrade in 1-1, maar wist Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker wél te winnen dankzij een goal van Eric Botteghin in de verlenging. Meer over de historie tussen Roda en Feyenoord bekijk je in onderstaande video van Feyenoord TV.

Volg Roda JC Kerkrade – Feyenoord  

Feyenoord wordt zondag in Kerkrade gesteund door duizend supporters, waarmee het uitvak is uitverkocht. Ben jij niet in het Parkstad Limburg Stadion? Volg alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #rodfey) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Roda JC Kerkrade – Feyenoord    
Zondag 15 januari om 12:30 uur in het Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste ontmoetingen

Uit
03-02-2016 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1 (KNVB beker)
20-09-2015 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-1
04-02-2014 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-2
10-03-2013 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1
11-04-2012 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-0

Thuis
25-09-2016 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-0
21-02-2016 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 1-1
01-09-2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 4-0
11-11-2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-2
13-08-2011 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×