Zaterdag 3 maart om 20:45 uur - Rat Verlegh Stadion, Breda

Eredivisie

NAC Breda

2-1

Feyenoord

Voorbeschouwing NAC Breda - Feyenoord

Feyenoord wil zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda (aanvang 20:45 uur) de goede lijn doortrekken na de overwinning op Willem II. Het team van Giovanni van Bronckhorst versloeg de Tilburgers woensdagavond in de halve finales van de TOTO KNVB Beker met 3-0.

Voorbeschouwing NAC Breda - Feyenoord

Beide ploegen ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Eerder deze voetbaljaargang moest Feyenoord een nederlaag slikken tegen de promovendus. De Bredanaars wonnen op 23 september 2017 voor het eerst een Eredivisiewedstrijd in De Kuip, door goals van Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen: 0-2.

Teamnieuws
Feyenoord moet het mogelijk stellen zonder Karim El Ahmadi. De aanvoerder viel woensdag uit in het bekerduel met Willem II met een kuitblessure en trainde vrijdag slechts gedeeltelijk mee met de groep. Van Bronckhorst kan in het Rat Verlegh Stadion in elk geval geen beroep doen op Jan-Arie van der Heijden. De verdediger is geschorst. NAC Breda-coach Stijn Vreven kan tegen Feyenoord geen beroep doen op Rai Vloet. Ook de middenvelder zit een wedstrijd schorsing uit.

Visie van de trainers
Hoe mooi het vooruitzicht van een bekerfinale ook is, eerst moet het vizier bij Feyenoord weer op de competitie. ‘Woensdag hebben we een doel bereikt, het volgende doel is om die prestatie een vervolg te geven in de competitie’, zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en daar beginnen we zaterdag mee.’

Ook Vreven keek vrijdag vooruit op het duel in het Rat Verlegh Stadion. De Belgische hoofdcoach van NAC Breda was vol lof over zijn eigen ploeg én de tegenstander. 'We spelen tegen een absolute topclub, die woensdag een goede bekeroverwinning heeft geboekt en daarvan een energie-boost heeft gekregen', zei Vreven. 'Maar Feyenoord speelt ook wisselvallig. Ik heb mijn spelers vooral gezegd dat het niet elk seizoen zal voorkomen dat je tegen een ploeg als Feyenoord zes van de zes punten kunt pakken. Dat is absoluut het doel.’

Vorm
Feyenoord verloor in het kalenderjaar 2018 vier van de acht Eredivisieduels en staat mede daardoor op de vijfde plaats, met elf punten achterstand op nummer drie AZ. De formatie van Van Bronckhorst vierde afgelopen woensdag dus wel een succesje, toen de finale van de TOTO KNVB Beker ten koste van Willem II werd bereikt.

NAC Breda werd in het bekertoernooi al in de eerste ronde uitgeschakeld door Achilles ’29 (4-3). In de competitie hebben de Brabanders het ook lastig, want ze bezetten na 25 speelronden in de Eredivisie de vijftiende plaats met 21 punten. NAC won slechts een van de zeven competitieduels in 2018 en is bovendien de enige ploeg die dit Eredivisieseizoen nog geen enkele keer de nul hield in eigen huis.

Historie
Van de voorgaande 48 Eredivisieduels tussen NAC Breda en Feyenoord in Breda won Feyenoord er 25. De thuisploeg zegevierde dertien keer en tien keer was een gelijkspel het resultaat. Van de laatste zeven edities verloor Feyenoord er slechts één: W4-G2-V1. De laatste ontmoeting in het Rat Verlegh Stadion dateert van 21 december 2014, toen Feyenoord met 0-1 won. Colin Kazim-Richards maakte toen het enige doelpunt.

Volg NAC Breda - Feyenoord
Feyenoord wordt in Breda gesteund door een vol uitvak, met daarin 750 supporters. Ben je er niet bij, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

NAC Breda - Feyenoord
Zaterdag 3 maart om 20:45 uur, Rat Verlegh Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Thuis
23/09/2017 Feyenoord – NAC Breda 0-2
08/03/2015 Feyenoord – NAC Breda 3-0
25/08/2013 Feyenoord – NAC Breda 3-1
12/05/2013 Feyenoord – NAC Breda 1-0
31/03/2012 Feyenoord – NAC Breda 3-1

Uit
21/12/2014 NAC Breda – Feyenoord 0-1
16/02/2014 NAC Breda – Feyenoord 1-1
09/12/2012 NAC Breda – Feyenoord 2-2
11/09/2011 NAC Breda – Feyenoord 1-3
12/09/2010 NAC Breda – Feyenoord 2-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×