Zaterdag 9 september om 18:30 uur - Polman Stadion, Almelo

Eredivisie

Heracles Almelo

2-4

Feyenoord

Voorbeschouwing Heracles Almelo - Feyenoord

Voor Feyenoord is de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo de aftrap van de drukke maand september, waarin de ploeg in totaal zes wedstrijden speelt in de Eredivisie, Champions League en KNVB Beker.

Voorbeschouwing Heracles Almelo - Feyenoord

Feyenoord reist zaterdagmiddag als koploper naar Almelo. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst is net als PSV na drie speelronden nog zonder puntenverlies. 

Teamnieuws

Sam Larsson zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie. Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zijn nog niet inzetbaar.

Heracles-trainer John Stegeman kan niet beschikken over Sebastian Jakubiak (voet) en naar alle waarschijnlijkheid ook niet over Brandley Kuwas (knie) en Wout Droste (aanhechting buikspier).

De kijk van de hoofdtrainers

‘Het is een serieuze test,’ zegt Giovanni van Bronckhorst over het duel met Heracles, dat eerder dit seizoen Ajax met 2-1 versloeg. ‘Heracles speelt heel makkelijk en compact. Wij gaan daar heen om de punten binnen te halen.’ Bekijk de persconferentie van Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

‘We hebben een prima team, als iedereen zijn taken maximaal uitvoert dan maken we tegen iedere ploeg kans,’ zegt Stegeman. ‘Je moet het tegen Feyenoord wel compact houden, als je tegen die ploeg in grote ruimtes komt te voetballen dan wordt het heel moeilijk. We moeten aan de bal beter worden en dat gaat stap voor stap de goede kant op.’

Vorm

Feyenoord is de Eredivisie begonnen met drie zeges op rij. Achtereenvolgens FC Twente (2-1), Excelsior (0-1) en Willem II (5-0) werden verslagen door de regerend landskampioen.

Heracles startte de Eredivisie met 2-1 zege op Ajax. Daarna speelde de ploeg gelijk tegen sc Heerenveen (1-1) en Excelsior (2-2), waardoor het na drie speelronden op de tiende plaats staat.

Historie

Van de zeventien eerdere eredivisieontmoetingen in Almelo won Feyenoord er negen. Vier duels eindigden in een gelijkspel, terwijl Heracles vier keer de punten in eigen huis hield. Meer statistieken, interessante weetjes en archiefbeelden over Heracles – Feyenoord vind je in de videospeler.

Volg Heracles Almelo – Feyenoord  

Feyenoord wordt zaterdagavond in het Polman Stadion gesteund door een uitverkocht uitvak, waarin 500 supporters zullen plaatsnemen. Zit jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #herfey) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Heracles Almelo – Feyenoord
Zaterdag 9 september om 18:30 uur in het Polman Stadion
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Uit
21/08/2017 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1
20/04/2016 Heracles Almelo – Feyenoord 2-2
14/02/2015 Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
02/04/2014 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
18/12/2013 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1 (KNVB beker)

Thuis
14/05/2017 Feyenoord – Heracles Almelo 3-1
06/12/2015 Feyenoord – Heracles Almelo 3-0
18/10/2014 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
27/10/2013 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2
28/04/2013 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×