Zondag 6 november om 16:45 uur - De Adelaarshorst, Deventer

Eredivisie

Go Ahead Eagles

1-0

Feyenoord

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - Feyenoord

Het uitduel met Go Ahead Eagles is voor Feyenoord de afsluiting van een drukke periode met zeven duels in 22 dagen.

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - Feyenoord

Feyenoord wist haar vijf eerdere uitwedstrijden in de Eredivisie allemaal te winnen en kreeg in die duels slechts één tegengoal.

Teamnieuws

Brad Jones (bovenbeen), Karim El Ahmadi (voet) en Tonny Vilhena (familieomstandigheden) ontbreken zondag in Deventer, evenals Sven van Beek, Kenneth Vermeer en Warner Hahn. Nicolai Jørgensen, die donderdagavond tegen Zorya Luhansk last had van zijn scheenbeen en in de rust werd gewisseld, is er wel gewoon bij.

Go Ahead Eagles kampt met veel personele problemen. Trainer Hans de Koning moet het zondag doen zonder de geschorste verdediger Sander Fischer, die tegen PEC Zwolle een rode kaart kreeg. Ook de geblesseerden Sinan Bytyqi, Leon de Kogel, Chris David en Sébastien Locigno zijn niet van de partij. Achter de namen van Kevin Brands en Sander Duits staat nog een vraagteken.

De kijk van de hoofdtrainers

Volgens Giovanni van Bronckhorst is de selectie breed en sterk genoeg om het gemis van de afwezige spelers op te vangen. ‘Dat is dit seizoen al vaker bewezen,’ stelde de trainer tijdens de terugreis vanuit Odessa, waar Feyenoord gelijkspeelde tegen Zorya Luhansk (1-1). ‘Marko Vejinovic en Renato Tapia hebben de posities op het middenveld donderdagavond naar behoren ingevuld, vind ik. Ook Eljero Elia speelde met meer vertrouwen dan in de voorgaande wedstrijden. Hij bewoog zich wat makkelijker, krijgt meer vertrouwen in zijn schouder en laat zijn versnelling steeds meer zien. Daar ben ik heel blij mee.’

Ondanks de personele problemen kijkt De Koning uit naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. ‘Dit is waar we vorig jaar zo hard voor hebben gestreden met de promotie. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet,’ vertelde de trainer aan RTV Oost.

Vorm

Na elf wedstrijden is Feyenoord in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. De ploeg startte met negen overwinningen op rij, maar moest in de laatste twee duels (thuis tegen Ajax en sc Heerenveen) ondanks een veldoverwicht genoegen nemen met een gelijkspel. Datzelfde resultaat behaalde Feyenoord donderdagavond voor de Europa League tegen Zorya Luhansk.

Go Ahead Eagles slaagde er sinds 1 oktober niet meer in om een wedstrijd te winnen. De ploeg verloor achtereenvolgens van FC Utrecht (3-0), FC Twente (0-2) en PEC Zwolle (3-1) en werd tussendoor in eigen huis door hoofdklasser De Jodan Boys uitgeschakeld voor de KNVB Beker. Met acht punten uit elf duels bezetten de Deventenaren de voorlaatste plaats.

Historie

Van de dertig keer dat Go Ahead Eagles en Feyenoord elkaar troffen in De Adelaarshorst, ging in de helft van de gevallen de volle buit mee naar Rotterdam. Negen keer werd het gelijk en zes keer bleven de punten in Deventer. In het huidige millennium troffen beide ploegen elkaar nog maar twee keer in competitieverband. In het seizoen 2013-2014 werd het 2-2, een seizoen later won Feyenoord ruim met 0-4.

Volg Go Ahead Eagles – Feyenoord

Feyenoord wordt zondag in De Adelaarshorst gesteund door een uitverkocht bezoekersvak. Ben jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #gaefey) óf via de nieuwe Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn.

Go Ahead Eagles – Feyenoord  
Zondag 6 november om 16:45 uur in De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Uit
27-09-2014 Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-4
24-09-2014 Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-0 (KNVB beker)
19-10-2013 Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2
27-10-2011 Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-1 (KNVB beker)
14-04-1996 Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-3

Thuis
19-04-2015 Feyenoord - Go Ahead Eagles 0-1
30-03-2014 Feyenoord - Go Ahead Eagles 5-0
19-11-1995 Feyenoord - Go Ahead Eagles 2-2
25-02-1995 Feyenoord - Go Ahead Eagles 0-0
26-09-1993 Feyenoord - Go Ahead Eagles 1-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×