Donderdag 20 oktober om 21:05 uur - De Kuip, Rotterdam

Europa League

Feyenoord

1-0

Zorya Luhansk

Voorbeschouwing Feyenoord - Zorya Luhansk

Drie weken na de nederlaag tegen Fenerbahçe jaagt Feyenoord in De Kuip op Europees eerherstel tegen Zorya Luhansk.

Voorbeschouwing Feyenoord - Zorya Luhansk

Het duel met de Oekraïners is voor Feyenoord de eerste in een reeks van vier thuiswedstrijden binnen elf dagen.

Teamnieuws

Eljero Elia ontbreekt in de wedstrijdselectie. De aanvaller is hersteld van zijn schouderblessure en speelde maandag een uur mee bij Feyenoord 2, maar trainer Giovanni van Bronckhorst wil geen risico nemen. Kenneth Vermeer en Warner Hahn ontbreken nog vanwege blessures.

Zorya beschikt over een volledig fitte selectie. Mikhail Sivakov is voor de tweede keer in twee weken in De Kuip. De verdediger van Zorya speelde op vrijdag 7 oktober met Wit-Rusland tegen Nederland en verloor toen met 4-1.

De kijk van de hoofdtrainers

Feyenoord benadert het duel met Zorya op dezelfde wijze als de eerdere Europese wedstrijden tegen Manchester United en Fenerbahçe, zo gaf Van Bronckhorst woensdag aan. ‘Europees gezien is het heel belangrijk om als team te opereren en weinig te geven. We zullen niet, zoals tegen Fenerbahçe, snel op achterstand moeten komen. En de kansen die we krijgen, zullen we moeten benutten, want in de Europa League krijg je minder kansen dan in de Eredivisie.’

‘Feyenoord heeft een goede ploeg, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht,’ zei coach Yuri Verdinub woensdag tijdens de persconferentie. ‘Ik heb veel respect voor hun coach en de serie van overwinningen die hij met zijn ploeg heeft neergezet. Ik hoop dat wij die reeks kunnen beëindigen, maar ik besef dat het heel moeilijk zal worden.’

Vorm

Feyenoord won in de Eredivisie tot nu toe alle negen wedstrijden. De enige nederlaag sinds begin augustus leed de ploeg in het Europa League-duel met Fenerbahçe, dat drie weken geleden met 1-0 te sterk was.  

Zorya staat in Oekraïne op een knappe derde plaats. Afgelopen weekend won de ploeg met 2-0 van Volyn. In de Europa League presteerde Zorya goed tegen Fenerbahçe (1-1) en Manchester United (1-0 nederlaag), al leverde dat geen overwinning op. Daardoor staat de ploeg laatste in Groep A van de Europa League.

Historie

Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al twee keer, destijds in de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. Na de 1-1 in Oekraïne groeide de wedstrijd in De Kuip uit tot een van de meest legendarische van het laatste decennium. Feyenoord leidde comfortabel met 3-0, maar liet Zorya terugkomen tot 3-3, een stand waarmee het uitgeschakeld zou zijn. En toen gebeurde dit.

Volg Feyenoord – Zorya Luhansk

Ben jij donderdagavond niet in De Kuip? Volg alles rondom het duel (hashtag #FEYZOR) op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl. De wedstrijd wordt tevens uitgezonden op RTL7 en FOX Sports.

Feyenoord – Zorya Luhansk   
Donderdag 20 oktober om 21:05 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Treimanis (Let)

Eerdere ontmoetingen

Thuis
28-08-2014 Feyenoord – Zorya 4-3

Uit
21-08-2014 Zorya – Feyenoord 1-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×