Zondag 27 augustus om 12:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

5-0

Willem II

Voorbeschouwing Feyenoord - Willem II

Feyenoord hoopt zondag de succesvolle reeks thuisoverwinningen te vergroten. De laatste keer dat de Rotterdammers meer thuisduels op rij wonnen in de Eredivisie, was een reeks van 15 tussen oktober 2002 en september 2003.

Voorbeschouwing Feyenoord - Willem II

Een aantal Feyenoorders stapt zondag met goede herinneringen in het hoofd van veld op. Zo is Giovanni van Bronckhorst als trainer van Feyenoord ongeslagen tegen Erwin van de Looi, trainer van Willem II (W2, G2). Jan-Arie van der Heijden, die in het verleden voor de tegenstander van zondag actief was, speelde zeven keer tegen Willem II en won alle zeven de wedstrijden. Ook hield hij vijf keer te nul. Brad Jones stond drie keer eerder tegenover Willem II in de Eredivisie, waarin hij in alle drie de wedstrijden de nul hield.

Teamnieuws

Feyenoord neemt het zondag met een nagenoeg fitte selectie op tegen Willem II. De langer geblesseerden Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zullen niet van de partij zijn, evenals Sam Larsson. De kersverse Feyenoorder zal komende week eerst wedstrijdritme opdoen bij het tweede elftal, voordat hij onderdeel wordt van de wedstrijdselectie van Feyenoord 1.

Ook bij Willem II is de selectie nagenoeg compleet voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De Tilburgers moeten het alleen stellen zonder Bartholomew Ogbeche (knieblessure) en Asumah Abubakar-Ankra (kuitblessure). Beide spelers zijn al langere tijd uit de roulatie.

De kijk van de hoofdtrainers

Feyenoord-trainer Van Bronckhorst hecht veel waarde aan een goede start van de competitie. De Rotterdamse club is al goed op weg en hoopt daardoor ook de laatste wedstrijd voor de interlandbreak winnend af te sluiten. ‘Een goede start geeft je veel vertrouwen en dus moet dat het streven zijn. Daar gaan we weer voor,’ sprak de trainer eerder. 

Van der Looi hoopt dat Willem II komende zondag meer laat zien dan in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. ‘Het is aan ons de taak om ons topniveau te halen. Feyenoord is een goed ontwikkelde ploeg met wapens die vanaf het begin worden ingezet. Daar moeten wij alert op zijn, het liefst vanaf het begin’, aldus de trainer op de website van zijn club.

Vorm

Feyenoord wist de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Eredivisieseizoen te winnen. Tijdens de eerste wedstrijd was de ploeg van Van Bronckhorst met 2-1 te sterk voor FC Twente. Een week later werd Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion met 0-1 verslagen.

Willem II is het seizoen minder goed begonnen. De club uit Tilburg stond tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegenover Excelsior, maar ging in eigen huis ten onder (1-2). Ook tegen FC Utrecht wist de ploeg van Erwin van de Looi niet te winnen (2-0)

Historie

Feyenoord – Willem II werd in de Eredivisie 41 keer eerder gespeeld. De Rotterdammers wisten 34 keer te winnen, vier keer werd er verloren. Slechts drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Feyenoord wist de laatste vier wedstrijden, uit en thuis, te winnen van de club uit Tilburg. Ook incasseerden de Rotterdammers in de wedstrijden geen enkele tegentreffer.

Vorig seizoen wist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook te winnen van Willem II. Destijds was Jens Toornstra de matchwinner. De middenvelder scoorde met zijn hoofd de enige treffer van de avond. Meer over de historie tussen Feyenoord en Willem II:

Volg Feyenoord – Willem II

Feyenoord tegen Willem II wordt zaterdagavond gespeeld in een uitverkochte Kuip. Heb je geen plek in het stadion? Volg dan alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #feywil) óf via de Feyenoord-App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord – Willem II
Zondag 27 augustus om 12:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Thuis
21/01/2017 Feyenoord – Willem II 1-0
17/12/2015 Feyenoord – Willem II 2-1 n.v. (KNVB Beker)
13/09/2015 Feyenoord – Willem II 1-0
13/09/2014 Feyenoord – Willem II 1-2
18/11/2012 Feyenoord – Willem II 3-0

Uit
02/10/2016 Willem II – Feyenoord 0-2
01/05/2016 Willem II – Feyenoord 0-1
12/04/2015 Willem II – Feyenoord 2-2
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3
05/12/2010 Willem II – Feyenoord 1-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×