Zaterdag 18 november om 18:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

1-1

VVV-Venlo

Voorbeschouwing Feyenoord - VVV-Venlo

Feyenoord opent zaterdagavond de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Na de periode van interlandvoetbal komt promovendus VVV-Venlo op bezoek in De Kuip, waar het team van trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt op de eerste thuiszege sinds eind augustus.

Voorbeschouwing Feyenoord - VVV-Venlo

In vijf van de laatste zes thuisduels met VVV-Venlo hield Feyenoord het doel schoon. De laatste speler van VVV-Venlo die wist te scoren in De Kuip was Keisuke Honda in het seizoen 2007-2008.

Teamnieuws

Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Bart Nieuwkoop zijn zaterdagavond weer inzetbaar voor Feyenoord. De kans is groot dat Renato Tapia rust krijgt, zo vertelde Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. De middenvelder kwam deze week twee keer in actie met het nationale elftal van Peru. De al langer afwezige Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn tegen de Limburgers nog niet van de partij.

VVV-Venlo mist zaterdagavond aanvoerder Danny Post in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij heeft een blessure aan zijn voet. Maurice Steijn, trainer van de promovendus, kan wel weer beschikken over Tristan Dekker en Jonathan Opoku. Ook Torino Hunte, die in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda uitviel met een blessure, is weer inzetbaar.

Visie van de hoofdtrainers

‘Afgelopen weekend waren we vrij door interlandvoetbal en was er even geen druk van de volgende wedstrijd, sprak Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie. ‘Ik heb daardoor wat langer de tijd kunnen nemen om met spelers te praten. Dat is logisch als je niet de punten pakt die je wilt pakken. Dat is iets dat we willen veranderen, de wedstrijd tegen VVV-Venlo is daar weer een andere kans voor.’

‘De laatste twee competitiewedstrijden tegen Roda JC en ADO Den Haag werden weliswaar niet gewonnen, maar als je kijkt naar het aantal gecreëerde kansen van Feyenoord, had dat wel gemoeten’, aldus Maurice Steijn op de website van VVV. ‘Van een dip kun je alleen spreken als je ook geen kansen creëert. Daarvan was bij Feyenoord geen sprake. Dit is gewoon een heel sterke ploeg. Klaar.’

Vorm

Feyenoord wist slechts één van de laatste zeven competitiewedstrijden te winnen, begin oktober op bezoek bij AZ. Bovendien dateert de laatste zege in de Eredivisie in eigen huis van zondag 27 augustus, toen Willem II met 5-0 werd verslagen.

Ook VVV-Venlo beleeft een mindere periode. Na twee overwinningen in de eerste twee speelrondes van het huidige seizoen, wist het alleen nog maar te winnen van Excelsior. De laatste drie competitiewedstrijden wist de ploeg ook niet te scoren.

Historie

VVV-Venlo kwam in competitieverband twintig keer eerder op bezoek bij Feyenoord. De Venlonaren  stapten drie keer als winnaar van het veld, Feyenoord won twaalf keer. Vijf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De laatste editie van Feyenoord – VVV-Venlo (seizoen 2012-2013) eindigde in 1-0, door een doelpunt van Graziano Pellè.

Volg Feyenoord – VVV-Venlo

Feyenoord kan zaterdagavond weer rekenen op de steun van een volle Kuip. Ben je niet aanwezig in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #feyvvv) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram én de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op FOX Sports 1.

Feyenoord – VVV-Venlo
Zaterdag 18 november om 18:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Thuis
05/04/2013 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0
16/10/2011 Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
27/10/2010 Feyenoord – VVV-Venlo 3-0
24/10/2009 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0
15/03/2008 Feyenoord – VVV-Venlo 4-1

Uit
21/10/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-3
22/01/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-1
01/05/2011 VVV-Venlo – Feyenoord 3-2
24/01/2010 VVV-Venlo – Feyenoord 1-1
09/12/2007 VVV-Venlo – Feyenoord 0-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×