Zondag 25 september om 16:45 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

5-0

Roda JC

Voorbeschouwing Feyenoord - Roda JC Kerkrade

Na de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Oss (4-1) pakt Feyenoord zondag de draad weer op in de Eredivisie. Het thuisduel met Roda JC Kerkrade begint om 16:45 uur.

Voorbeschouwing Feyenoord - Roda JC Kerkrade

Hoe de wedstrijd tegen de Limburgers ook eindigt, Feyenoord zal ook na zeven speelronden de koploper van de Eredivisie zijn. De huidige voorsprong op de achtervolgers bedraagt namelijk vijf punten.

Teamnieuws

Giovanni van Bronckhorst ziet Jens Toornstra (tegen FC Oss geschorst) terugkeren bij de selectie. De trainer gaf donderdag rust aan Karim El Ahmadi, Eric Botteghin en Dirk Kuyt, terwijl Nicolai Jørgensen slechts twintig minuten in actie kwam. Zij kunnen zondag dus fris aan de aftrap verschijnen. Van Bronckhorst kan nog niet beschikken over Eljero Elia, Kenneth Vermeer en Warner Hahn. Ook voor Sven van Beek komt het duel met Roda te vroeg. ‘Sven traint bijna weer volledig mee. Hij maakt een goede indruk maar zal eerst minuten moeten maken in Feyenoord 2,’ zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Roda JC moet het zondag doen zonder Christian Kum en Abdul Ajagun. Beide spelers zijn geschorst nadat ze vorige week tegen sc Heerenveen een rode kaart kregen. Roda eindigde het duel met de Friezen met negen man en verloor met 0-3.

De kijk van de hoofdtrainers

Feyenoord kent opnieuw een korte voorbereiding op een competitiewedstrijd, evenals vorige week tegen PSV. ‘Toch zijn we frisser dan vorige week tegen PSV, omdat we jongens rust hebben kunnen geven,’ zegt Van Bronckhorst, die waakt voor de counter van Roda JC. ‘Ploegen komen hier naar De Kuip om compact te spelen. Dat hebben we al gezien tegen Excelsior en ADO Den Haag en dat verwacht ik zondag opnieuw. We moeten waakzaam zijn voor de counters van Roda.’ Bekijk de volledige voorbeschouwing met Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

‘We spelen tegen op papier het beste team van Nederland op dit moment,’ zegt Roda-trainer Yannis Anastasiou. ‘We weten dat het een moeilijke middag wordt in De Kuip, maar het is ons doel om het Feyenoord zo moeilijk mogelijk te maken.’

Vorm

Feyenoord rijgt de overwinningen aaneen. De overwinning bij PSV (0-1) was vorige week de zesde op rij in de Eredivisie, waarmee de koploper een voorsprong van vijf punten heeft opgebouwd. Ook het doelsaldo mag er zijn: zestien goals voor, nul tegen.

De cijfers van nummer zeventien Roda JC zijn minder indrukwekkend. De Limburgers wisten in zes wedstrijden drie punten te verzamelen en wachten nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Ook het bekerduel met PSV ging afgelopen week verloren: 4-0.

Historie

Het duel van zondag is de 43ste ontmoeting tussen Feyenoord en Roda JC in De Kuip. In de 42 eerdere edities bleven de punten 29 keer in Rotterdam, terwijl ook het doelsaldo duidelijk in het voordeel van Feyenoord is: 100-36. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1, waarmee Feyenoord een einde maakte aan een reeks van zeven nederlagen. Meer over de historie tussen beide clubs kom je te weten in onderstaande video van Feyenoord TV.

Volg Feyenoord – Roda JC Kerkrade

Ben jij zondag niet in De Kuip? Volg alles rondom het duel (hashtag #feyrod) op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

Feyenoord – Roda JC Kerkrade   
Zondag 25 september om 16:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Kuipers

Eerdere ontmoetingen

Thuis
21-02-2016 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 1-1
01-09-2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 4-0
11-11-2013 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 5-2
13-08-2011 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 3-0
07-11-2010 Feyenoord – Roda JC Kerkrade 1-1

Uit
03-02-2016 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1 (KNVB beker)
20-09-2015 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-1
04-02-2014 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 1-2
10-03-2013 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1
11-04-2012 Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×