Zondag 31 juli om 18:00 uur - Amsterdam Arena

Johan Cruijff Schaal

Feyenoord

0-1

PSV

Voorbeschouwing: Feyenoord – PSV

Feyenoord gaat zondag op jacht naar de derde Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie. Tegenstander PSV is recordhouder met tien gewonnen edities.

Voorbeschouwing: Feyenoord – PSV

Eindigt de wedstrijd zondag in een gelijkspel, dan worden er direct strafschoppen genomen. Het spelen van een verlenging zou beide teams te veel belasten aan het begin van het seizoen, zo besloot de KNVB in 2014.

Teamnieuws

Brad Jones en Jens Toornstra kampten deze week met lichte blessure, maar trainden vrijdag weer voluit mee. Trainer Giovanni van Bronckhorst moet het in ieder geval doen zonder Sven van Beek, die kampt met een voetblessure, en Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde liep begin juli een zware achillespeesblessure op en is tot na de winterstop niet inzetbaar. Een andere doelman, Warner Hahn, is nog herstellende van een zware knieblessure.

PSV moet het zondag doen zonder Hector Moreno. De Mexicaanse verdediger is nog niet voldoende hersteld van een hamstringblessure.

De kijk van de hoofdtrainers

‘Deze ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. PSV is een heel sterke ploeg, die vorig seizoen in mijn ogen terecht kampioen is geworden’, zei Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in Zeist. ‘Maar wij zijn klaar voor deze wedstrijd. Als je kans hebt om een prijs te winnen, dan moet je daar vol voor gaan. Dat zullen we dan ook doen zondag. Het seizoen beginnen met een prijs zou goed zijn voor de moraal.’

Phillip Cocu ziet het duel met Feyenoord als een serieuze test voor zijn ploeg. ‘Feyenoord is een tegenstander van formaat, die verder is dan vorig seizoen en de ervaringen van dat jaar heeft meegenomen naar dit seizoen. Ik verwacht een interessante krachtmeting.’

Vorm

Vier wedstrijden, vier overwinningen. Niet alleen qua resultaat kan Giovanni van Bronckhorst terugkijken op een geslaagde voorbereiding, ook qua spel was de trainer tevreden. In de laatste wedstrijd tegen Valencia (2-1) zag Van Bronckhorst met name in de eerste helft de dingen terug waarop zijn team in de afgelopen weken heeft getraind.

PSV kende een slechte generale repetitie: de ploeg verloor dinsdag tijdens de eigen Fandag met 0-1 van buurman FC Eindhoven. De nederlaag in de zogenoemde lichtstadderby was een smet op een verder vrijwel vlekkeloze voorbereiding. De ploeg van Phillip Cocu overtuigde met name in de oefenwedstrijden tegen de Portugese topclubs Sporting Lissabon (0-5 winst) en FC Porto (3-0 winst). Aan de andere kant had PSV het juist lastig met op papier kleinere tegenstanders als Queens Park Rangers (0-1 verlies) en Moeskroen (1-1).

Historie

Tijdens de eerste editie van de Johan Cruijff Schaal (toen nog PTT Telecom Cup geheten) versloeg Feyenoord PSV met 1-0. Een jaar later waren de Eindhovenaren met 1-0 te sterk, terwijl bekerwinnaar Feyenoord in 2008 met 2-0 onderuit ging tegen de regerend landskampioen. Waar de Rotterdammers de prijs alleen in 1999 nog wisten te veroveren (3-2 winst op Ajax), daar zijn de Brabanders de absolute koningen van de Johan Cruijff Schaal. Van de vijftien wedstrijden wist de club er maar liefst tien te winnen, waaronder vorig jaar tegen FC Groningen (3-0). Lees hier meer over de historie van Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal / Super Cup.

Volg Feyenoord – PSV

Feyenoord wordt zondag in de Amsterdam Arena gesteund door ruim 5.500 supporters. Ben jij niet in de Amsterdam Arena? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via exclusieve filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de bekerfinale. Op tv wordt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal uitgezonden door zowel FOX Sports (vanaf 17:00 uur) als SBS6 (vanaf 17:30 uur).

Feyenoord – PSV   
Zondag 31 juli om 18:00 uur in de Amsterdam Arena
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

Thuis
17/01/2016 Feyenoord – PSV 0-2
22/03/2015 Feyenoord – PSV 2-1
01/12/2013 Feyenoord – PSV 3-1
24/02/2013 Feyenoord – PSV 2-1
04/12/2011 Feyenoord – PSV 2-0

Uit
30/08/2015 PSV – Feyenoord 3-1
17/12/2014 PSV – Feyenoord 4-3
13/04/2014 PSV – Feyenoord 0-2
30/01/2013 PSV – Feyenoord 2-1 (KNVB beker)
23/09/2012 PSV – Feyenoord 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×