Zondag 20 november om 16:45 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-0

PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle

Na een vrij weekend in verband met interlandvoetbal hervat Feyenoord zondag de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle

Nadat de laatste twee thuisduels eindigden in een gelijkspel hoopt Feyenoord zondag weer drie punten te pakken in De Kuip.

Teamnieuws

Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt zondag een beroep te kunnen doen op Karim El Ahmadi, die de afgelopen weken kampte met een voetblessure en vrijdag weer aansloot bij de groepstraining. ‘We zullen de komende dagen bekijken hoe zijn reactie is op deze training, maar ik ben blij dat hij de groepstraining heeft kunnen hervatten,’ zei Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie. Terence Kongolo (hamstring) is niet beschikbaar, evenals de al langer geblesseerden Sven van Beek en Kenneth Vermeer. Warner Hahn is volledig hersteld van zijn kruisbandblessure, maar moet eerst wedstrijdritme opdoen bij Feyenoord 2.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kan sowieso niet beschikken over Youness Mokhtar (lies), Stef Nijland (hamstring) en Rick Dekker (knie). De kans dat Django Warmerdam er zondag bij is, is klein. Hij meldde zich vrijdag af voor de training vanwege een slokdarmontsteking.

De kijk van de hoofdtrainers

Van Bronckhorst wil zijn ploeg na twee remises weer eens zien winnen in De Kuip. ‘Ik verwacht een wedstrijd die wij zullen domineren, terwijl Zwolle compact zal spelen en in de omschakeling gevaarlijk wil zijn. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen, maar we moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan,’ zegt de trainer in gesprek met Feyenoord TV. Bekijk de volledige voorbeschouwing hieronder in de videospeler.

PEC Zwolle hoopt Feyenoord in De Kuip te kunnen verrassen. ‘Al ga ik er vanuit dat je een ploeg als Feyenoord niet echt kunt verrassen,’ zegt Jans tegenover RTV Oost. ‘Maar we gaan een andere speelwijze toepassen. Misschien moeten ze in de eerste minuten toch even zoeken en kijken hoe het nu precies staat. Hoe dan ook wordt het voor ons een hele kluif.’

Vorm

Go Ahead Eagles bezorgde Feyenoord in de vorige speelronde de eerste nederlaag van de competitie. Met 29 punten uit twaalf duels voert de ploeg van Van Bronckhorst nog wel de Eredivisie aan, met twee punten voorsprong op nummer twee Ajax en vier punten op nummer drie PSV.

PEC Zwolle heeft sinds 24 september niet meer verloren. Na een slechte seizoenstart, waarin twee punten uit zeven duels werden behaald, pakten de Zwollenaren in de afgelopen vijf duels maar liefst elf punten. Daardoor is de ploeg gestegen naar de elfde plaats van de Eredivisie.

Historie

Van de zestien keer dat PEC Zwolle in competitieverband naar De Kuip kwam, wisten de Zwollenaren slechts één keer de volle winst te behalen. Dertien keer was Feyenoord de winnende partij, terwijl het duel twee keer in een gelijkspel eindigde. Tijdens de laatste zes edities bleven de punten in De Kuip, waaronder vorig seizoen toen het door treffers van Dirk Kuyt en Eljero Elia 2-0 werd. Meer statistieken en archiefbeelden vind je hieronder in de video van Feyenoord TV.

Volg Feyenoord – PEC Zwolle  

Feyenoord en Zwolle ontmoeten elkaar zondag in een uitverkochte Kuip. Ben jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feyzwo) óf via de nieuwe Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord - PEC Zwolle  
Zondag 20 november om 16:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Thuis
27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0
24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB beker)
01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0
21/12/2013 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0
15/09/2012 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

Uit
14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1
17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0
04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1
17/02/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 3-2
28/09/2003 FC Zwolle – Feyenoord 0-3

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×