Zondag 29 januari om 16:45 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

4-0

NEC

Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.

Feyenoord moet zich tegen N.E.C. zien te herstellen van de teleurstellende uitschakeling in de kwartfinales van het bekertoernooi, afgelopen donderdag tegen Vitesse.

Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.

N.E.C. was al uitgeschakeld in het bekertoernooi en hoefde zich midweeks dus niet in te spannen.

Teamnieuws

Tonny Vilhena was tegen Vitesse geschorst, maar is zondag weer beschikbaar voor trainer Giovanni van Bronckhorst. Karim El Ahmadi (Afrika Cup), Sven van Beek (voet) en Kenneth Vermeer (wedstrijdritme) ontbreken nog wel. Vermeer maakt hoogstwaarschijnlijk maandag zijn rentree bij Feyenoord 2.

N.E.C. zit zondag dun in de linksbacks. De in de winterstop aangetrokken Lorenzo Burnet is nog niet fit, terwijl André Fomitschow kampt met een hamstringblessure en een twijfelgeval is. 

De kijk van de hoofdtrainers

Van Bronckhorst verwacht zondag tegen N.E.C. een ander duel dan donderdag tegen Vitesse. ‘Ik verwacht een tegenstander die speelt op de manier waarop dit seizoen al meer tegenstanders hebben gespeeld in De Kuip: compact en wachtend op de countermogelijkheden. Daar zullen we alert op moeten zijn,’ zegt hij in gesprek met Feyenoord TV.

N.E.C.-trainer Peter Hyballa weet nog dat Feyenoord het eerder dit seizoen in Nijmegen (1-2 wint in blessuretijd) lastig had met zijn ploeg. ‘Ja, toen stonden wij heel compact en hadden we onze momenten toen we diep speelden. En dat is ook een beetje het idee voor de wedstrijd van zondag,’ zo liet hij vrijdag doorschemeren.

Vorm

Feyenoord gaat tegen N.E.C. op zoek naar de zesde competitieoverwinning op rij en de derde zege van dit kalenderjaar. De nederlaag die de ploeg donderdag tegen Vitesse leed, was de eerste sinds de thuisnederlaag tegen Fenerbahçe op 8 december. 

N.E.C. pakte uit de laatste vier duels tien punten en is zodoende opgeklommen naar het linkerrijtje. In 2017 zijn de Nijmegenaren nog zonder puntenverlies. Zowel van Willem II (0-1) als Roda JC Kerkrade (2-0) werd gewonnen.

Historie

Feyenoord en N.E.C. staan zondag voor de veertigste keer tegenover elkaar in De Kuip. Van de 39 eerdere ontmoetingen won de thuisploeg er 27, terwijl de punten vier keer mee gingen naar Nijmegen. De afgelopen drie seizoenen won Feyenoord in eigen huis van N.E.C., waaronder vorig seizoen toen een goal van Dirk Kuyt (hij passeerde toenmalig N.E.C.-goalie Brad Jones) tijdens de laatste speeldag voldoende was voor drie punten. Meer over de historie tussen beide clubs bekijk je in de video hieronder. 

Volg Feyenoord – N.E.C.   

Ook zondag wordt Feyenoord weer gesteund door een uitverkochte Kuip. Zit jij zondag niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feynec) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord – N.E.C.     
Zondag 29 januari om 16:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Thuis
08/05/2016 Feyenoord – N.E.C. 1-0
09/02/2014 Feyenoord – N.E.C. 5-1
29/09/2012 Feyenoord – N.E.C. 5-1
05/11/2011 Feyenoord – N.E.C. 0-1
15/05/2011 Feyenoord – N.E.C. 1-1

Uit
16/10/2016 N.E.C. – Feyenoord 2-1
20/12/2015 N.E.C. – Feyenoord 3-1
15/09/2013 N.E.C. – Feyenoord 3-3
03/03/2013 N.E.C. – Feyenoord 0-3
26/09/2012 N.E.C. – Feyenoord 2-3 (KNVB Beker)

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×