Zondag 25 augustus om 14:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-1

NAC Breda

Koeman: ‘Komende wedstrijden punten pakken’

Feyenoord heeft na de 1-0 nederlaag die de ploeg donderdagavond in Rusland leed tegen Kuban Krasnodar weinig tijd om zich voor te bereiden op de aanstaande competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Nadat de selectie van trainer Ronald Koeman vrijdag rond 14.00 uur landde op de luchthaven van Rotterdam, werkten de spelers in De Kuip een uitlooptraining af. Zaterdag tijdens de afsluitende training kan het vizier daardoor pas voor de eerste en enige keer op de komende thuiswedstrijd worden gericht.

Koeman: ‘Komende wedstrijden punten pakken’

Koeman blikte vrijdag na aankomst in Rotterdam nog eenmaal kort terug op het treffen met Kuban Krasnodar. ‘We hebben die wedstrijd terecht verloren als je kijkt naar de manier waarop de tegenstander speelde en gezien het aantal kansen dat ze hebben gehad’, zei hij. ‘Het is gebleken dat Kuban Krasnodar een heel sterke ploeg is. Wij denken soms dat we in Nederland het voetbal uitgevonden hebben, maar als Kuban Krasnodar in de eredivisie zou uitkomen, zouden ze om het kampioenschap meespelen. Terwijl ze in Rusland vijfde werden. De mogelijkheden die dat soort clubs hebben, zijn alleen nog niet altijd goed bekend in Nederland, ook omdat het geen aansprekende naam is natuurlijk.’

Ondanks de nederlaag van donderdag in Rusland, ziet Koeman de komende thuiswedstrijd tegen NAC Breda met vertrouwen tegemoet. ‘Je moet onze Europese duels wat dat betreft ook los zien van de competitie. Voor ons staat in de competitie voorop dat we van die hatelijke nul punten af willen. In de reeks wedstrijden die nu aanbreekt, moet dat gaan gebeuren’, vertelde de trainer, daarbij verwijzend naar het feit dat Feyenoord in de komende vijf speelrondes vier keer thuis speelt.

Koeman kon vrijdagmiddag nog geen duidelijkheid geven over de inzetbaarheid van Daryl Janmaat tegen NAC Breda. De verdediger, die de afgelopen wedstrijden niet in actie kwam vanwege een bovenbeenblessure, trainde de afgelopen dagen in Rotterdam en deed tevens verschillende tests. ‘Die zagen er goed uit, maar pas zaterdag zal duidelijk worden of Daryl echt klaar is om weer minuten te maken’, aldus Koeman.

Ook de verdere invulling van het elftal tegen NAC Breda zal pas duidelijk worden na de afsluitende training van zaterdag. ‘Op basis van de jongens die dan op het veld staan, zullen we onze keuzes maken’, besloot Koeman. ‘Al is het wel zo dat de situatie bij ons op dit moment niet zo is dat we makkelijk veel zullen doorwisselen.’

Gerenoveerd NAC Breda beleeft moeizame start

Met NAC Breda komt zondag een ploeg op bezoek die evenals Feyenoord dit seizoen nog geen overwinning behaalde. Na in de seizoensouverture een punt gepakt te hebben tegen sc Cambuur leek met twee daaropvolgende thuisduels een goede seizoensstart tot de mogelijkheden te behoren, maar zowel sc Heerenveen (0-2) als ADO Den Haag (1-2) vertrok met de volle buit uit Breda.

Als excuus voor het uitblijven van een goede competitiestart kan worden gewezen naar het aantal mutaties dat deze zomer plaatsvond in de selectie. Met Eric Botteghin (FC Groningen), Nemanja Gudelj (AZ) en Kees Luijckx (Roda JC) vertrokken drie spelers die afgelopen seizoen in vrijwel alle wedstrijden aan de aftrap verschenen.

Door het vertrek van de ervaren en bepalende spelers ging er flink wat kwaliteit verloren in de selectie van trainer Nebojsa Gudlej, al slaagde de clubleiding er ondanks de financiële problemen in om een eredivisiewaardige selectie samen te stellen. Nieuwkomers als Kees Kwakman, Henrico Dorst, Gill Swerts en Rydell Poepon beschikken over een schat aan ervaring op het hoogste niveau en kunnen daardoor van grote waarde zijn voor de jonge talenten in het elftal. Het lijstje met nieuwe spelers werd afgelopen week aangevuld met de Kroatische spits Stipe Perica, die voor de rest van dit seizoen wordt gehuurd van Chelsea.

De gerenoveerde selectie van NAC Breda zal weliswaar tijd nodig hebben, maar mag in staat worden geacht om zich eerder veilig te spelen dan afgelopen seizoen. In dat opzicht zou een overwinning in De Kuip niet alleen het ideale steuntje in de rug betekenen, maar ook de tot dusver moeizame competitiestart in één klap goed maken.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×