Zondag 27 oktober om 14:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

1-2

Heracles Almelo

Feyenoord koestert ongeslagen reeks tegen Heracles

Feyenoord leeft met vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van komende zondag. Op basis van de statistieken heeft de ploeg van Ronald Koeman daar ook alle reden toe. In dertien onderlinge confrontaties won de ploeg Heracles nog nooit in De Kuip. Bovendien maakt Feyenoord in thuiswedstrijden tegen Heracles gemiddeld meer dan vier doelpunten per duel.

Feyenoord koestert ongeslagen reeks tegen Heracles

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo galmde afgelopen week het onnodige puntenverlies tegen Go Ahead Eagles in de laatste speelronde nog even na. Hoewel Feyenoord goed voetbalde in Deventer, zorgde een tegendoelpunt in de slotfase ervoor dat de ploeg slechts een punt overhield aan de uitwedstrijd. ‘Het is logisch dat er na die wedstrijd veel onvrede was in de ploeg’, vertelde Koeman vrijdagmiddag in De Kuip. ‘Aan de andere kant was het voetballend gezien onze beste wedstrijd van dit seizoen.’

Die laatste conclusie trok de trainer onder meer vanwege het positiespel dat Feyenoord met name in de eerste helft van de ontmoeting met Go Ahead Eagles had laten zien. ‘We wisten steeds de vrije man te vinden en kwamen verschillende keren vrij voor het doel. Spelers hadden alleen zichzelf en het team moeten belonen door de kansen af te maken.’

De afgelopen week werden zoals gebruikelijk beelden van de wedstrijd teruggekeken door de selectie en nagepraat over het optreden tegen Go Ahead Eagles. Koeman lichtte vrijdag tijdens zijn persconferentie in De Kuip desgevraagd de rol van Erwin Mulder uit. De keeper had zich nog op positieve wijze onderscheiden in de uitwedstrijd tegen Vitesse, maar ging bij het laatste doelpunt van Go Ahead Eagles niet vrijuit. ‘Die vrije trap mocht nooit op deze manier langs de muur, dat mag je een keeper verwijten’, stelde Koeman. ‘Ik ben tevreden over Erwin en heb veel vertrouwen in hem, maar hij mag zich wat meer laten gelden onder de lat, bijvoorbeeld als het gaat om de communicatie met medespelers.’

Koeman kan komende zondag opnieuw beschikken over een fitte selectie. Samuel Armenteros trainde vrijdagochtend individueel in verband met lichte knieklachten, maar de trainer verwacht dat de aanvaller tijdig is hersteld voor de thuiswedstrijd van zondag.

DE TEGENSTANDER

Heracles Almelo zal komende zondag als het naar De Kuip reist niet barsten van het zelfvertrouwen. De ploeg van trainer Jan de Jonge wendde vorige week in het thuisduel met N.E.C. pas zeven minuten voor tijd een nederlaag af. Daarmee scheelde het niet veel of de hekkensluiter had de Almeloërs de vierde verliesbeurt in de laatste vijf gespeelde wedstrijden toegebracht.

Dankzij de tegenvallende resultaten van de voorbije weken zakte Heracles naar de staart van de middenmoot, terwijl de ploeg juist een veelbelovende seizoensstart beleefde. Vitesse en PEC Zwolle waren te sterk, maar sc Heerenveen (2-4) en ADO Den Haag (1-0) werden verslagen, terwijl PSV in het Polman Stadion knap op een gelijkspel werd gehouden.

Toch is het zeer de vraag of de ploeg van De Jonge dit seizoen een serieuze rol van betekenis kan spelen. Ondanks de financieel beperkte middelen werkte de club zich de voorbije jaren op tot een stabiele eredivisieclub, die in 2012 de bekerfinale bereikte en meermaals meestreed om een plaats in de play-offs om Europees voetbal. In die prestaties was een belangrijke, zo niet bepalende rol weggelegd voor spelers als Lerin Duarte, Samuel Armenteros, Everton en Willy Overtoom. Evenals trainer Peter Bosz zijn die inmiddels vertrokken uit Almelo, waardoor het niet reëel lijkt om deze jaargang een soortgelijke prestatie te verwachten.

Zonder grote namen ligt er voor De Jonge weliswaar een zware, maar ook interessante uitdaging weggelegd. Als hij erin slaagt een hecht collectief te smeden dat evenals in de eerste speelrondes van de competitie zo nu en dan in staat is tot een verrassing, kan het niet anders of Heracles Almelo weet zich ook dit seizoen staande te houden op het hoogste niveau.

Feyenoord – Heracles Almelo
Zondag 27 oktober om 14.30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Blom

Bestel jouw kaarten voor deze wedstrijd via www.feyenoord.nl/tickets.

Onderlinge ontmoetingen

In De Kuip:
28/04/13 Feyenoord – Heracles Almelo 6-0
02/05/12 Feyenoord – Heracles Almelo 4-1
12/02/11 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
14/03/10 Feyenoord – Heracles Almelo 1-1
12/04/09 Feyenoord – Heracles Almelo 5-1

In het Polman Stadion
26/08/12 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
21/08/11 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
22/08/10 Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
16/08/09 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1
31/08/08 Heracles Almelo – Feyenoord 3-1

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×