Zondag 24 april om 18:00 uur - De Kuip, Rotterdam

KNVB beker

Feyenoord

2-1

FC Utrecht

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord kan zondag voor het eerst sinds 2008 een tastbare prijs pakken. In dat jaar werd de KNVB beker gewonnen dankzij een 2-0 overwinning op Roda JC in de finale.

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Utrecht

Het is de zestiende keer dat Feyenoord in de finale staat. De club won tot nu toe elf KNVB bekers, tegenover drie voor FC Utrecht. Voor de club uit de Domstad wordt het de zesde bekerfinale.

Teamnieuws
Trainer Giovanni van Bronckhorst mist alleen de al langer geblesseerde spelers Stef Gronsveld en Warner Hahn. Terence Kongolo maakte afgelopen woensdag tegen Heracles Almelo zijn rentree na een hamstringblessure en doorstond die test goed. De linksbenige verdediger is fit voor de finale.

Bij FC Utrecht ontbreken twee sterkhouders. Eerste doelman Robbin Ruiter brak begin april een botje in zijn hand en is niet op tijd hersteld. Hij wordt, net als tijdens de laatste drie competitiewedstrijden, vervangen door Filip Bednarek. Middenvelder Yassin Ayoub is niet inzetbaar vanwege een liesblessure.

De kijk van de hoofdtrainers
‘Ik wil de beker vooral heel graag winnen voor de club en voor de spelersgroep’, stelde Giovanni van Bronckhorst donderdag tijdens een persconferentie in Zeist. ‘Ik werk fijn samen met de jongens, ook in de periode dat de resultaten minder waren. We hebben met z’n allen het hele seizoen hard gewerkt en gevochten om succes te behalen voor de club. De laatste tijd hebben we de weg naar boven weer gevonden. Het zou mooi als we die goede reeks zondag weten te bekronen met bekerwinst.’

Erik ten Hag vertelde op diezelfde persconferentie dat het met het zelfvertrouwen van zijn ploeg wel goed zit. ‘Er zit heel veel overtuiging in onze groep. We zijn er stellig van overtuigd dat we de beker kunnen winnen. Feit is dat we dit seizoen twee keer tegen Feyenoord speelden en twee keer verloren. Feit is ook dat het twee gelijkwaardige wedstrijden waren. Details en momenten waren heel bepalend voor het resultaat. We moeten er zondag voor zorgen dat het onze kant opvalt.’

Vorm
Na zes overwinningen op rij eindigden de laatste twee wedstrijden van Feyenoord (tegen FC Groningen en Heracles Almelo) in een gelijkspel. De ploeg van Van Bronckhorst is inmiddels al tien wedstrijden ongeslagen, de overwinning op AZ in de halve finale van de beker meegerekend.

Utrecht kende een slechte generale repetitie: de ploeg verloor woensdag thuis met 0-2 van De Graafschap. Tot die wedstrijd was Feyenoord (op 28 februari) de laatste ploeg die van de Utrechters had gewonnen. In de Amsterdam Arena hielden de Domstedelingen vorig weekend Ajax knap op 2-2.

Historie
Feyenoord en Utrecht troffen elkaar drie keer eerder in het bekertoernooi. De enige keer dat de Rotterdammers niet wonnen, was in de finale van 2003. Mede dankzij een goal van Dirk Kuyt won Utrecht in de eindstrijd met 4-1. De twee competitiewedstrijden van dit seizoen werden beide gewonnen door Feyenoord. In De Kuip werd het 3-2, terwijl de ploeg eind februari met een 1-2 zege uit Utrecht vertrok.

Volg Feyenoord – FC Utrecht
Feyenoord heeft voor de KNVB bekerfinale op zondag 24 april 2016 (18:00 uur) in totaal 17.900 kaarten ter beschikking gekregen. Dat is net zoveel als FC Utrecht. Ben jij niet in De Kuip? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in de aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via diverse filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed aan de bekerfinale. Op tv wordt de bekerfinale uitgezonden door zowel SBS6 (vanaf 17:00 uur) als FOX Sports (vanaf 16:00 uur).

Feyenoord – FC Utrecht   
Zondag 24 april om 18:00 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Kuipers

De weg naar de finale

Tweede ronde
Feyenoord – PEC Zwolle 3-0
ONS Sneek – FC Utrecht 0-2

Derde ronde
Feyenoord – Ajax 1-0
FC Utrecht – FC Groningen 5-3 (n.v.)

Achtste finale
Feyenoord – Willem II 2-1 (n.v.)
Achilles ’29 – FC Utrecht 0-5

Kwartfinale
Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1 (n.v.)
PSV – FC Utrecht 1-3

Halve finale
Feyenoord – AZ 3-1
FC Utrecht – VVSB 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×