Zondag 14 augustus om 14:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

2-0

FC Twente

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Twente

Waar Feyenoord zondag een goed vervolg wil geven aan de competitiestart in Groningen (0-5 zege), hoopt FC Twente zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Excelsior (1-2).

Voorbeschouwing: Feyenoord - FC Twente

De laatste twee keer dat Feyenoord de competitie begon met een uitoverwinning volgde daarna een gelijkspel. Zowel in 2012-2013 als 2014-2015 werd in de eerste thuiswedstrijd gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen.

Teamnieuws

Miquel Nelom is nog niet hersteld van de blessure die hij vorige week opliep. Na het duel met FC Groningen mist hij zondag ook de wedstrijd tegen Twente. Eljero Elia is wel fit genoeg om het tegen zijn oude club op te nemen. De uitblinker van vorige week sloeg deze week een aantal trainingen over in verband met een vinger- en schouderblessure, maar sloot vrijdag weer aan bij de selectie. Van Bronckhorst kan niet beschikken over Sven van Beek en de langdurig geblesseerden Warner Hahn en Kenneth Vermeer.

Sterkhouders Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo misten deze week een aantal trainingen, maar zijn fit genoeg voor het duel van zondag. Verder kan trainer René Hake beschikken over de van Manchester City gehuurde Yaw Yeboah, die deze week zijn werkvergunning kreeg.

De kijk van de hoofdtrainers

De 0-5 zege bij de competitiestart heeft Feyenoord veel vertrouwen gegeven, zegt Van Bronckhorst. ‘Als je de eerste wedstrijd op zo’n manier wint, geeft dat daarnaast heel veel energie. Dat merk je wel in de week erna,’ aldus de coach in gesprek met Feyenoord TV. Bekijk de volledige voorbeschouwing van Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

Twente-trainer René Hake had zich uiteraard meer voorgesteld van de start van de Eredivisie. ‘Het is duidelijk dat ik zeer teleurgesteld ben,’ sprak hij na de nederlaag tegen Excelsior. ‘We waren niet in staat de progressie van de laatste weken in deze wedstrijd om te zetten.’ Een dag later zag Hake met eigen ogen Feyenoord in actie in Groningen.

Vorm

Sinds 14 februari van dit jaar leed Feyenoord slechts één nederlaag, twee weken geleden tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen zondag pakte de ploeg van Van Bronckhorst de draad van het winnen weer op, door in Groningen met 0-5 te zegevieren. Daardoor ging Feyenoord na de eerste speelronde aan kop van de Eredivisie.

Twente kende vorige week een valse start van de Eredivisie. De Tukkers gingen in de eigen Grolsch Veste met 1-2 onderuit tegen Excelsior. Daarmee trok de nummer van vorig seizoen de slechte lijn van de voorbereiding door. Twente wist niet één oefenwedstrijd tegen een betaald voetbalclub te winnen.

Historie

De editie van aanstaande zondag wordt de 51ste tussen Feyenoord en FC Twente in De Kuip. Daarvan wist de thuisploeg er 29 te winnen, terwijl het maximaal aantal punten negen keer meeging naar Enschede. Waar Feyenoord de laatste twee edities wist te winnen, daar was Twente in 2013 de sterkste. Meer informatie over de historie vind je in onderstaande video van Feyenoord TV.

Volg Feyenoord – FC Twente

De Kuip is zondag bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen direct uitverkocht. Heb jij geen plaatsje in het stadion kunnen bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via Feyenoord.nl. Via de dynamische tijdlijn krijg je als supporter een compleet beeld van de wedstrijd. De live tweets van @Feyenoord worden gebundeld aangeboden met de statistieken van Ortec Sports en de foto’s van het Feyenoord Instagram-account, waardoor supporters zoveel mogelijk informatie over de wedstrijd krijgen en in spanning kunnen meeleven met de prestaties van het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. De tijdlijn wordt automatisch ververst wanneer er nieuwe updates zijn.

Feyenoord – FC Twente    
Zondag 14 augustus om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Thuis
22/11/2015 Feyenoord – FC Twente 5-0
18/01/2015 Feyenoord – FC Twente 3-1
11/08/2013 Feyenoord – FC Twente 1-4
27/01/2013 Feyenoord – FC Twente 0-0
18/12/2011 Feyenoord – FC Twente 3-2

Uit
10/04/2016 FC Twente – Feyenoord 0-1
31/08/2014 FC Twente – Feyenoord 0-0
23/02/2014 FC Twente – Feyenoord 2-2
04/11/2012 FC Twente – Feyenoord 3-0
18/03/2012 FC Twente – Feyenoord 0-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×