Zaterdag 11 februari om 19:45 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

2-0

FC Groningen

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord wil zaterdagavond tegen FC Groningen een goed vervolg gegeven aan de sterke start van 2017. De vier competitieduels tot nu toe werden allemaal gewonnen zonder daarbij een tegengoal te incasseren.

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Groningen

FC Groningen zal zich in De Kuip willen revancheren voor de seizoensouverture, toen Feyenoord met 0-5 te sterk was in het hoge noorden.

Teamnieuws

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zaterdagavond beschikken over een zo goed als fitte selectie. Alleen Kenneth Vermeer (wedstrijdritme) en Sven van Beek (voet) zijn nog niet inzetbaar.

Juninho Bacuna is hersteld van een blessure en keert terug in het elftal van FC Groningen. Ook Tom van Weert is weer fit, maar voor de spits komt het duel in De Kuip te vroeg. Ajdin Hrustic is wel weer van de partij.

De kijk van de hoofdtrainers

Ondanks de gemakkelijke uitoverwinning op FC Groningen onderschat Van Bronckhorst de tegenstander niet. ‘Dat we daar zo overtuigend wonnen, is heel belangrijk geweest voor de rest van dit seizoen. Maar we zijn nu een half jaar verder en Groningen is, net als wij, verder in ontwikkeling. Bovendien vatten we in deze fase van het seizoen geen enkele wedstrijd licht op.’

‘We zullen aan de bak moeten tegen een goede ploeg, met veel kwaliteit, ervaring en een goede balans in het team,’ zegt FC Groningen-trainer Ernest Faber. ‘Maar ook tegen Feyenoord zullen we kansen krijgen, dus daar moeten we ons op voorbereiden. Als we resultaat willen halen, zullen we ook een bepaalde lef moeten tonen.’

Vorm

Feyenoord kan tegen FC Groningen de achtste competitieoverwinning op rij boeken. Dit kalenderjaar kreeg Feyenoord nog geen goal tegen, waardoor het niet alleen de meest scorende ploeg van de Eredivisie is maar ook de ploeg met de minste tegentreffers.

FC Groningen verloor dit kalenderjaar nog niet. Na de overwinning op Heracles Almelo (1-4) volgden remises tegen Vitesse, sc Heerenveen en Excelsior, waardoor de noorderlingen zichzelf terugvinden op de negende plaats.

Historie

Van de 37 eerdere ontmoetingen in De Kuip won Feyenoord er 25. Negen edities eindigden onbeslist, waaronder die van vorig jaar (1-1). Het doelsaldo van de onderlinge confrontaties is ruim in het voordeel van Feyenoord: 92-40.

Volg Feyenoord – FC Groningen

De Kuip is zaterdagavond, evenals de rest van het seizoen, uitverkocht. Heb jij geen plaats in het stadion kunnen bemachtigen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feygro) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord – FC Groningen      
Zaterdag 11 februari om 19:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

Thuis
16/04/2016 Feyenoord – FC Groningen 1-1
05/10/2014 Feyenoord – FC Groningen 4-0
15/12/2013 Feyenoord – FC Groningen 1-0
23/12/2012 Feyenoord – FC Groningen 2-1
04/03/2012 Feyenoord – FC Groningen 1-0

Uit
07/08/2016 FC Groningen – Feyenoord 0-5
13/12/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1
26/04/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1
09/03/2014 FC Groningen – Feyenoord 0-2
07/10/2012 FC Groningen – Feyenoord 2-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×