Zondag 1 april om 16:45 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

5-0

Excelsior

Voorbeschouwing Feyenoord - Excelsior

Er zijn in de resterende zes speelronden van dit Eredivisieseizoen nog achttien punten te winnen voor Feyenoord. Drie daarvan kunnen zondag (aanvang 16:45 uur) worden behaald in de stadsderby tegen Excelsior.

Voorbeschouwing Feyenoord - Excelsior

Beide ploegen ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Eerder deze jaargang was Feyenoord in het Van Donge & De Roo Stadion met 0-1 te sterk voor de formatie van trainer Mitchell van der Gaag. Jean-Paul Boëtius kroonde zich op zondag 20 augustus 2017 tot matchwinner.

Teamnieuws
Voor Robin van Persie wordt het zondag geen weerzien met de club waar hij als klein jongetje begon. De aanvaller mist de Rotterdamse derby wegens kuitklachten. Het is nog de vraag of trainer Giovanni van Bronckhorst bij de competitiehervatting wel kan beschikken over Nicolai Jørgensen. De Deen is niet helemaal fit teruggekeerd van de interlands met de nationale ploeg. Sam Larsson keert op zijn beurt terug in de wedstrijdselectie. Hij is hersteld van zijn hamstringblessure.

Mike van Duinen keert bij Excelsior terug van een schorsing en dat is een fijn bericht voor trainer Mitchell van der Gaag. De aanvaller is namelijk clubtopscorer met zes goals. Tegenover de terugkeer van Van Duinen en Stanley Elbers staat de afwezigheid van Ali Messaoud. De aanvallende middenvelder is geschorst. Zakaria El Azzouzi is nog geblesseerd.

Visie van de trainers
‘Excelsior presteert dit seizoen in uitwedstrijden beter dan thuis’, zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie, doelend op de 25 punten die de Kralingers (op in totaal 35 punten) pakten buitenshuis. ‘Met name in balbezit moeten wij het zondag goed doen, met een snelle balcirculatie van links naar rechts en een goede restverdediging.’

‘Bij mensen van buiten de club is de eerste gedachte: jullie doen het uit goed, dus misschien zit er wat in’, ging Van der Gaag ook in op de goede statistieken van zijn ploeg in uitwedstrijden. ‘Zo werkt het niet. Feyenoord heeft pieken en dalen gehad, maar werkt nu toe naar het einde van het seizoen. Feyenoord wil op een goede positie eindigen. Daar zitten ze weer in de lift, dus voor ons gaat het een hele uitdaging worden.’

Vorm
Feyenoord begon de maand maart met een 2-1 uitnederlaag bij NAC Breda, maar tankte vertrouwen met overwinningen op AZ (2-1) en PEC Zwolle (3-4). Het team van Van Bronckhorst kan tegen Excelsior daardoor de derde competitiezege op rij boeken. In de Benefietwedstrijd voor ‘Support Casper’ werd bovendien ADO Den Haag met 4-0 verslagen.

Excelsior won dit seizoen al tien wedstrijden en dat is knap, want alleen in de seizoenen 1982-1983 en 1983-1984 boekten de Kralingers meer zeges in één seizoen. In beide voetbaljaargangen zegevierde Excelsior toen dertien keer. Zondag kan de ploeg van Van der Gaag het vierde uitduel op rij winnen in de Eredivisie, na zeges bij Vitesse (1-2), sc Heerenveen (0-1) en VVV-Venlo (2-3).

Historie
Feyenoord won liefst achttien van de laatste twintig thuiswedstrijden tegen Excelsior: W18-G1-V1. In totaal zegevierde Feyenoord 35 keer tegen Excelsior, waar in totaal 41 keer (thuis en uit) tegen werd gespeeld. De laatste thuisnederlaag tegen Excelsior dateert van 2 maart 1980. Sindsdien won Feyenoord veertien thuisduels met de Kralingers op rij.

Volg Feyenoord - Excelsior
Kaarten voor het duel Feyenoord – Excelsior zijn enkel nog verkrijgbaar via Ticket Exchange. Ben je er niet bij, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord – Excelsior
Zondag 1 april om 16:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

Thuis
26/10/2016 Feyenoord – Excelsior 4-0 (TOTO KNVB Beker)
27/08/2016 Feyenoord – Excelsior 4-1
02/04/2016 Feyenoord – Excelsior 3-0
22/02/2015 Feyenoord – Excelsior 3-2
14/04/2012 Feyenoord – Excelsior 3-0

Uit
20/08/2017 Excelsior – Feyenoord 0-1
07/05/2017 Excelsior – Feyenoord 3-0
28/11/2015 Excelsior – Feyenoord 2-4
06/12/2014 Excelsior – Feyenoord 2-5
05/08/2011 Excelsior – Feyenoord 0-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×