Woensdag 20 september om 20:45 uur - De Kuip, Rotterdam

KNVB Beker

Feyenoord

2-0

ADO Den Haag

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

Feyenoord begint net als de afgelopen seizoenen het toernooi om de KNVB Beker met een thuiswedstrijd. De KNVB viert dit jaar de honderdste editie van het bekertoernooi.

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

Vorig seizoen troffen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar ook in de KNVB Beker. In de derde ronde was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst duidelijk de betere in De Kuip: 5-1.

Teamnieuws

Giovanni van Bronckhorst zit voor de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag van woensdagavond ruim in zijn keuzes. De hoofdtrainer kan weer beschikken over Ridgeciano Haps en Bilal Basaçikoglu, die zondag tegen PSV hun rentree maakten na enkele weken afwezigheid. Naast de langer geblesseerden is alleen Nicolai Jørgensen (hamstring) niet inzetbaar voor het duel in de eerste ronde van het bekertoernooi.

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk raakte aanwinst Ricardo Kishna – op de laatste dag van de transferwindow gehuurd van Lazio Roma – zondag in de wedstrijd kwijt met een ernstige kruisbandblessure. De enkelblessure die Lex Immers tegen Ajax opliep, viel mee. Of de oud-speler van Feyenoord er woensdag in De Kuip gewoon is, wordt pas vandaag bepaald.

Visie van de trainers

Van Bronckhorst putte ondanks de nederlaag vertrouwen uit het duel met PSV. ‘Als je in de tweede helft met een man minder zo kan domineren aan de bal, dan geeft dat heel veel vertrouwen,’ vertelde Van Bronckhorst in Feyenoord TV. ‘Je ziet ook dat we echt een team worden, zeker in de tweede helft toen we met een man minder speelden. We waren niet de winnaar qua punten, maar ik vond ons uitstekend spelen. Tegen City verloren we kansloos; nu verloren we ook, maar waren we de betere ploeg. Dat geeft vertrouwen richting de komende wedstrijden.’

‘Een mooie uitdaging,’ noemt Groenendijk het duel met Feyenoord. ‘Het is het mooiste stadion om in te spelen, dat geeft al een boost. We hebben een ploeg die iedereen een probleem kan geven, mits we zelf goed zijn. Als wij echt het gevecht aangaan en daarbij ook nog goed voetbal spelen, dan gaan we altijd kansen krijgen. We gaan dan ook uit van onze eigen kracht.’

Vorm

Feyenoord wist de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen te winnen, maar liep daarna tegen twee nederlagen aan. Zowel van Manchester City (0-4) als PSV (1-0) werd verloren, waardoor de ploeg van Van Bronckhorst woensdagavond extra gebrand is op een overwinning.

De eerste drie competitiewedstrijden gingen verloren voor ADO Den Haag, maar daarna kwam de Haagse trein op stoom. Op bezoek bij Willem II werd met 1-2 gewonnen, waarna afgelopen weekend een knap 1-1 gelijkspel tegen Ajax werd behaald.

Historie

Vier keer eerder troffen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar in de KNVB Beker. Bijna zestig jaar geleden, in het seizoen 1947-1948, ging Feyenoord in een uitwedstrijd met 2-1 onderuit. Met dezelfde cijfers verloor Feyenoord in het seizoen 1987-1988 in De Kuip. Op 20 oktober 1998 bezorgde Jon Dahl Tomasson Feyenoord de overwinning door in de verlenging de winnende 2-1 te maken in De Kuip. Vorig seizoen eindigde het bekerduel in 5-1, mede door een hattrick van Dirk Kuyt. Een terugblik op de laatste editie vind je in de videospeler.

Volg Feyenoord – ADO Den Haag

Zit jij woensdagavond niet in de zo goed als uitverkochte Kuip? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #feyado) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker is bovendien live te zien op FOX Sports 1.  

Feyenoord – ADO Den Haag
Woensdag 20 september om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Thuis
14/12/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 5-1 (KNVB Beker)
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1
29/09/2013 Feyenoord – ADO Den Haag 4-2

Uit
19/02/2017 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×