Woensdag 14 december om 20:45 uur - De Kuip, Rotterdam

KNVB Beker

Feyenoord

5-1

ADO Den Haag

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

De bekerontmoeting is de tweede keer dit seizoen dat Feyenoord en ADO Den Haag elkaar treffen in De Kuip. Op zondag 11 september eindigde het competitieduel in een 3-1 overwinning.

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

Waar Feyenoord in de vorige ronde stadgenoot Excelsior uitschakelde (4-0), daar bereikte ADO de achtste finales door Telstar met 2-1 te kloppen.

Teamnieuws

De van een hamstringblessure herstelde Terence Kongolo keerde zondag tegen AZ terug in de wedstrijdselectie en zou tegen ADO minuten kunnen maken. Op Sven van Beek en Kenneth Vermeer kan trainer Giovanni van Bronckhorst nog geen beroep doen.

ADO Den Haag kan niet beschikken over Aaron Meijers en Kevin Jansen, die beiden eerder dit seizoen een serieuze knieblessure opliepen. Aanvoerder Tom Beugelsdijk miste afgelopen weekend het uitduel met N.E.C. vanwege een schorsing, maar keert woensdag weer terug in het elftal.

De kijk van de hoofdtrainers

Van Bronckhorst genoot afgelopen zondag van de prestatie van zijn team tegen AZ (0-4 winst). ‘Dit is voor ons een belangrijke overwinning, zeker na de wedstrijd van afgelopen donderdag,’ verwees Van Bronckhorst zondag naar de wedstrijd tegen Fenerbahçe. ‘We hebben hiermee een signaal afgegeven naar ons onszelf. Misschien hebben we inderdaad te weinig gescoord gezien het aantal kansen dat we kregen en de ruimtes die er lagen. Toch ben ik trots dat we hier met vier goals verschil winnen.’

Zeljko Petrovic schaamde zich afgelopen weekend kapot voor zijn ploeg, zo vertelde hij na de 3-0 nederlaag tegen N.E.C. ‘Als je zo speelt, ben je het shirt van ADO Den Haag niet waard’, zei hij na afloop van dat duel, waarin de eindstand al bij rust was bereikt. ‘Ga gewoon lekker voetballen en gooi er wat strijd in. Als je dan verliest van een betere tegenstander, is het niet erg. Maar als je zo slap speelt, kun je van alles verzinnen, maar dan houdt het op.’

Vorm

In de laatste vier competitieduels pakte Feyenoord niet alleen tien punten, maar maakte de ploeg ook nog eens zestien goals. Daarmee gaat de ploeg aan kop van de Eredivisie, met drie punten voorsprong op Ajax. Ook in de KNVB Beker is Feyenoord op schot, getuige de overwinningen op FC Oss (4-1) en Excelsior (4-0).

Met tien punten bezette ADO Den Haag na vier speelronden de derde plaats van de Eredivisie. In de vijfde speelronde sloeg Feyenoord een aanval om de koppositie af, waarmee de vrije val voor de Hagenaars werd ingezet. Sindsdien werd in de competitie alleen nog van Willem II gewonnen, waardoor ADO op de vijftiende plaats is beland. Tussentijds werd wel Telstar nog verslagen in de tweede ronde van de KNVB Beker (2-1), nadat in de eerste ronde al N.E.C. na strafschoppen werd uitgeschakeld. 

Historie

Drie keer eerder troffen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar in de KNVB Beker. Bijna zestig jaar geleden, in het seizoen 1947-1948, ging Feyenoord in een uitwedstrijd met 2-1 onderuit. Met dezelfde cijfers verloor Feyenoord in het seizoen 1987-1988 in De Kuip. Op 20 oktober 1998 bezorgde Jon Dahl Tomasson Feyenoord de overwinning door in de verlenging de winnende 2-1 te maken in De Kuip. 

Volg Feyenoord – ADO Den Haag  

Voor de bekerwedstrijd tegen ADO zijn nog kaarten verkrijgbaar. Per supporter kunnen maximaal vier kaarten worden gekocht. Steun jij Feyenoord op weg naar nieuw bekersucces? Kom dan woensdagavond naar De Kuip. Kaarten zijn vanaf 19 euro per stuk te koop via www.feyenoord.nl/ticketshop.

Kom jij woensdagavond niet naar De Kuip? Volg alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feyado) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Feyenoord – ADO Den Haag    
Woensdag 14 december om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Janssen

Laatste ontmoetingen

Thuis
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1
29/09/2013 Feyenoord – ADO Den Haag 4-2
16/12/2012 Feyenoord – ADO Den Haag 3-2

Uit
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
22/04/2012 ADO Den Haag – Feyenoord 1-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×