Zondag 11 september om 12:30 uur - De Kuip, Rotterdam

Eredivisie

Feyenoord

3-1

ADO Den Haag

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

Feyenoord is de enige ploeg met het maximaal aantal punten in de Eredivisie. De Rotterdammers gaan tegen ADO Den haag op zoek naar de vijfde overwinning op rij.

Voorbeschouwing Feyenoord - ADO Den Haag

ADO Den Haag is de verrassende nummer drie van de Eredivisie. De Hagenaars pakten uit de eerste vier wedstrijden tien punten.

Teamnieuws

Miquel Nelom sloot deze week na een maand blessureleed weer aan bij de groepstraining, maar is nog niet fit genoeg om zondag te kunnen starten. Achter de naam van Terence Kongolo, die tegen Excelsior halverwege in de kleedkamer achterbleef met lichte knieklachten, staat nog een vraagteken. Na de zaterdagtraining wordt bepaald of hij zondag kan starten. Eljero Elia, Sven van Beek, Kenneth Vermeer en Warner Hahn zijn nog niet inzetbaar.

ADO-trainer Zeljko Petrovic kan beschikken over een zo goed als fitte selectie. Alleen de van een buikspierblessure herstellende Dion Malone is niet inzetbaar. Voormalig Feyenoord-speler Ruben Schaken is een twijfelgeval. Hij heeft hamstringklachten. 

De kijk van de hoofdtrainers

‘We zijn klaar voor zondag en voor de periode die komen gaat,’ zegt trainer Giovanni van Bronckhorst met het oog op onder meer de start van de Europa Leaguecampagne. ‘Ik heb uiteraard met de groep besproken wat er de komende tijd op ons af komt, maar we zijn nu alleen bezig met ADO-thuis. We leven van wedstrijd tot wedstrijd.’ Bekijk de volledige voorbeschouwing met Van Bronckhorst hieronder in de videospeler. 

‘Om zondag een kans te maken, moeten we zelf scherp zijn en Feyenoord moet een mindere dag hebben,’ zegt ADO-trainer Zeljko Petrovic. ‘Wij zijn vol vertrouwen en hebben goede voetballers. In de Kuip moeten we daarom laten zien dat we durven voetballen.’

Vorm

Feyenoord is voorafgaand aan de vijfde speelronde de trotse koploper van de Eredivisie. Als enige ploeg wisten de Rotterdammers alle wedstrijden tot nu toe te winnen.

ADO Den Haag maakte met drie overwinningen in de eerste drie duels de beste competitiestart sinds het seizoen 1970-1971. Het daaropvolgende gelijkspel tegen Heracles Almelo was een domper, maar desondanks reizen de Hagenaars zondag vol vertrouwen af naar De Kuip.

Historie

De wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag staat zondag voor de 43ste keer op het programma. Feyenoord won 27 keer, terwijl ADO er zeven keer met de punten vandoor ging. Dat gebeurde onder meer vorig seizoen, toen het duel in 0-2 eindigde. Meer informatie over de historie tussen Feyenoord en ADO Den Haag vind je in onderstaande video van Feyenoord TV.

Volg Feyenoord – ADO Den Haag

De Kuip is zondag uitverkocht, evenals tijdens de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen.  Heb jij geen plaatsje in het stadion kunnen bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via Feyenoord.nl. Via de dynamische tijdlijn krijg je als supporter een compleet beeld van de wedstrijd. De live tweets van @Feyenoord worden gebundeld aangeboden met de statistieken van Ortec Sports en de foto’s van het Feyenoord Instagram-account, waardoor supporters zoveel mogelijk informatie over de wedstrijd krijgen en in spanning kunnen meeleven met de prestaties van het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. De tijdlijn wordt automatisch ververst wanneer er nieuwe updates zijn.

Feyenoord – ADO Den Haag  
Zondag 11 september om 12:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Gözübüyük

Laatste ontmoetingen

THUIS
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1
29/09/2013 Feyenoord – ADO Den Haag 4-2
16/12/2012 Feyenoord – ADO Den Haag 3-2
02/10/2011 Feyenoord – ADO Den Haag 0-3

UIT
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
22/04/2012 ADO Den Haag – Feyenoord 1-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×