Zondag 7 augustus om 12:30 uur - Noordlease Stadion, Groningen

Eredivisie

FC Groningen

0-5

Feyenoord

Voorbeschouwing: FC Groningen - Feyenoord

Feyenoord gaat op zoek naar de eerste overwinning in Groningen sinds 2014. In maart van dat jaar won de ploeg met 0-2 in de Euroborg.

Voorbeschouwing: FC Groningen - Feyenoord

Ook tien jaar geleden begon Feyenoord de competitie in Groningen. Dat liep niet goed af; de eerste wedstrijd van het seizoen 2006-2007 ging met 3-0 verloren.

Teamnieuws

Miquel Nelom is het grootste twijfelgeval bij Feyenoord. De linkervleugelverdediger trainde deze week grotendeels apart van de groep en het is hoogst onzeker of hij zondag in actie kan komen. Mocht hij niet kunnen spelen, dan is Lucas Woudenberg zijn vervanger, zo liet trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag weten tijdens de persconferentie. Ook liet de coach doorschemeren dat aanwinst Steven Berghuis in ieder geval niet aan de aftrap zal staan. Van Bronckhorst kan sowieso niet beschikken over Sven van Beek, Warner Hahn en Kenneth Vermeer.

FC Groningen trok maandag Samir Memisevic aan, maar de Bosnische verdediger is tegen Feyenoord nog niet speelgerechtigd. De nieuwe trainer Ernest Faber kan ook niet beschikken over verdediger Kasper Larsen en middenvelder Simon Tibbling, die beiden actief zijn op het Olympische voetbaltoernooi. De nieuwelingen Tom van Weert en Ruben Yttergard Jenssen kunnen zondag hun officiële debuut maken.

De kijk van de hoofdtrainers

‘We kijken er naar uit,’ zegt Van Bronckhorst over de competitiestart. ‘Op deze wedstrijd is de hele voorbereiding afgestemd. We zijn wel teleurgesteld over het resultaat tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar nu is het zaak om goed te starten in de competitie.’

Ernest Faber kijkt tevreden terug op de voorbereiding van zijn ploeg. ‘In de scherpte en de afronding moeten wijzelf nog iets verbeteren,’ concludeerde Faber vorig weekend na de laatste oefenwedstrijd tegen Southampton (0-1). ‘Het gaat steeds beter. We gaan nu de zesde week van de voorbereiding in en als we de lijn doortrekken dan zullen we er zondag helemaal klaar voor zijn. We zullen meteen laten zien dat ons stadion weer een onneembare vesting is.’

Vorm

Na een voorbereiding met alleen maar overwinningen leed Feyenoord vorige week zondag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een nederlaag tegen PSV (0-1). Het was de eerste verliespartij sinds 14 februari van dit jaar.

Van de zeven oefenwedstrijden in de voorbereiding wist Groningen er vijf te winnen, onder meer van Djurgardens IF (0-1), Queens Park Rangers (3-1) en FC Emmen (6-2). De laatste test tegen Southampton, afgelopen zaterdag in eigen stadion, ging met 0-1 verloren, waarbij moet worden aangetekend dat Groningen na 38 minuten met tien man kwam te staan. 

Historie

Van de 37 duels die Feyenoord in Groningen speelde, wist de ploeg er twaalf te winnen. Even zo vaak eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl de thuisploeg dertien keer aan het langste eind trok. De afgelopen vier seizoenen verloor Feyenoord niet meer in het hoge noorden. Meer informatie over de historie vind je in deze video van Feyenoord TV.

Volg FC Groningen – Feyenoord

Feyenoord wordt zondag in Groningen gesteund door 1.100 supporters. Ben jij niet in het Noordlease Stadion? Volg de wedstrijd dan via de live updates van @Feyenoord op Twitter en bekijk exclusieve beelden vanuit het stadion via @feyenoord.rotterdam op Instagram. Ook in aanloop naar de wedstrijd zal er op de officiële social mediakanalen van Feyenoord via exclusieve filmpjes en foto’s al veel aandacht worden besteed het duel in Groningen. Op tv wordt de wedstrijd uitgezonden op FOX Sports 1.  

FC Groningen – Feyenoord    
Zondag 7 augustus om 12:30 in het Noordlease Stadion
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Uit
13/12/15 FC Groningen – Feyenoord 1-1
26/04/15 FC Groningen – Feyenoord 1-1
09/03/14 FC Groningen – Feyenoord 0-2
07/10/12 FC Groningen – Feyenoord 2-2
30/10/11 FC Groningen – Feyenoord 6-0

Thuis
16/04/16 Feyenoord – FC Groningen 1-1
05/10/14 Feyenoord – FC Groningen 4-0
15/12/13 Feyenoord – FC Groningen 1-0
23/12/12 Feyenoord – FC Groningen 2-1
04/03/12 Feyenoord – FC Groningen 1-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×