Zondag 20 augustus om 12:30 uur - Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

Eredivisie

Excelsior

0-1

Feyenoord

Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord

De stadsderby tegen Excelsior wordt de vijfde opeenvolgende wedstrijd voor Feyenoord in Rotterdam (alle competities). De laatste keer dat Feyenoord vijf duels op rij in Rotterdam speelde, was in mei - augustus 2010.

Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord

Aan de laatste uitwedstrijd in de Eredivisie bewaart Feyenoord slechte herinneringen. Op 7 mei van dit jaar kon de ploeg in Kralingen tegen Excelsior kampioen worden, maar werd er met 3-0 verloren. Een week later kroonde Feyenoord zich alsnog tot kampioen van Nederland.

Teamnieuws

Brad Jones is vanwege rugklachten nog altijd een twijfelgeval aan de kant van Feyenoord. Mocht de Australiër niet kunnen keepen, dan zal net als vorige week Justin Bijlow het doel verdedigen. Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zijn sowieso niet inzetbaar.

Excelsior mist Mike van Duinen en Lorenzo Burnet vanwege blessures. Khalid Karami, die deze week terugkeerde bij Excelsior, is nog niet fit genoeg om te starten.

De kijk van de hoofdtrainers

‘De laatste ontmoeting met Excelsior was een andere wedstrijd dan normaal,’ zegt Giovanni van Bronckhorst. ‘De belangen en druk waren groter dan de jaren ervoor, toen we met ruime cijfers wonnen. Ook nu is de situatie totaal anders. Ik ben deze week dan ook niet met de wedstrijd van vorig seizoen bezig geweest.’ De volledige persconferentie van Van Bronckhorst in aanloop naar Excelsior – Feyenoord kun je bekijken in de videospeler.

Net als Feyenoord begon Excelsior vorige week met een zege. ‘Die overwinning op Willem II zorgde wel even voor ontlading,’ aldus trainer Mitchell van der Gaag. ‘Als je dan de week erna tegen Feyenoord speelt, is dat een speciale wedstrijd. Je merkt dat aan de spelers. Ze willen allemaal spelen, er zijn weinig pijntjes. Nu komt daar ook spanning bij, dat is logisch.’

Vorm

Feyenoord begon het seizoen vorige week met een 2-1 zege op FC Twente, nadat een week eerder Vitesse werd verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Excelsior startte de Eredivisie met een 1-2 overwinning bij Willem II. In totaal won Excelsior vijf van zijn laatste zes Eredivisiewedstrijden, met als uitzondering de 4-1 nederlaag bij ADO Den Haag op 14 mei.

Historie

Van de twintig competitiewedstrijden bij Excelsior won Feyenoord er zestien. Vier keer was Excelsior de sterkste, terwijl de stadsderby in Kralingen nooit in een gelijkspel eindigde. Meer feitjes, cijfers en historische beelden van eerdere edities vind je in de videospeler.

Volg Excelsior – Feyenoord

Feyenoord wordt in het Van Donge & De Roo Stadion gesteund door een uitverkocht uitvak, waarin 400 supporters zullen plaatsnemen. Zit jij niet in het stadion? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram (hashtag #feytwe) óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.

Excelsior – Feyenoord
Zondag 20 augustus om 12:30 uur in het Van Donge & De Roo Stadion
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste ontmoetingen

Uit
07/05/2017 Excelsior – Feyenoord 3-0
28/11/2015 Excelsior – Feyenoord 2-4
06/12/2014 Excelsior – Feyenoord 2-5
05/08/2011 Excelsior – Feyenoord 0-2
15/08/2010 Excelsior – Feyenoord 3-2

Thuis
26/10/2016 Feyenoord – Excelsior 4-0
27/08/2016 Feyenoord – Excelsior 4-1
02/04/2016 Feyenoord – Excelsior 3-0
22/02/2015 Feyenoord – Excelsior 3-2
14/04/2012 Feyenoord – Excelsior 3-0

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×