Zondag 1 oktober om 12:30 uur - AFAS Stadion, Alkmaar

Eredivisie

AZ

0-4

Feyenoord

Voorbeschouwing AZ - Feyenoord

Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie hoopt Feyenoord tegen AZ weer eens een zege te boeken in de Eredivisie.

Voorbeschouwing AZ - Feyenoord

Feyenoord verloor nog nooit van AZ wanneer de club titelverdediger was. Van de acht duels waarin daarvan sprake was, werden er vier gewonnen en vier gelijkgespeeld.

Teamnieuws

Giovanni van Bronckhorst kan zondag weer beschikken over Michiel Kramer, die vrijdag de groepstraining hervatte, en de van een schorsing terugkerende Steven Berghuis. Feyenoord moet het zondag doen zonder Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Nicolai Jørgensen en Kenneth Vermeer.

Oud-Feyenoorder Ron Vlaar ontbreekt bij AZ vanwege knieklachten. Hij wordt vervangen door Rens van Eijden. Linksback Thomas Ouwejan trainde vrijdag apart van de groep en is nog een vraagteken.

Visie van de trainers

‘De afstand met PSV is drie punten, na zes duels. Er is nog een hele competitie te spelen,’ reageerde Van Bronckhorst op de vraag of hij zich zorgen maakt over de achterstand op PSV. ‘Het klopt dat we weinig punten hebben gehaald de laatste weken. De enige wedstrijd waar ik echt van baal is NAC-thuis. De andere duels zijn wedstrijden die je kunt verliezen. Ook doordat we door blessures veel hebben moeten wisselen. Vorig jaar was dat minder. Desondanks gaan we naar Alkmaar om te winnen.’

‘Natuurlijk ben ik benieuwd hoe ze de posities gaan invullen,’ zegt John van den Brom over de blessures bij Feyenoord. ‘Maar ik weet ook: Feyenoord is een club die altijd weer komt bovendrijven. Wij verloren afgelopen weekend, en dan zie je een reactie op de training qua scherpte en felheid. Dat is alleen maar goed. Dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Als topclubs verliezen, is het alarmfase één.’

Vorm

Feyenoord verloor vier van de laatste vijf duels: twee in de Champions League (Manchester City en Napoli) en twee in de Eredivisie (PSV en NAC). Tussendoor werd via ADO Den Haag wel de volgende ronde van de KNVB Beker behaald.

AZ had afgelopen weekend medekoploper van de Eredivisie kunnen worden, maar verloor verrassend in eigen huis van Excelsior. Net als Feyenoord hebben de Alkmaarders twaalf punten uit zes duels.

Historie

Van de 39 keer dat beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar stonden in Alkmaar, won Feyenoord vijftien keer. Veertien keer eindigde het treffen in een gelijkspel, terwijl AZ tien keer won. Vorig seizoen werd het in Alkmaar 0-4 voor Feyenoord.

Volg AZ – Feyenoord  

Feyenoord wordt zondag in het AFAS Stadion gesteund door duizend supporters. Zit jij niet in het uitvak in Alkmaar? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram (hashtag #azfey) of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn. De wedstrijd is bovendien live te zien op FOX Sports 1.

AZ – Feyenoord
Zondag 1 oktober om 12:30 uur in het AFAS Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen

Thuis
12/03/2017 Feyenoord – AZ 5-2
03/03/2016 Feyenoord – AZ 3-1 (KNVB Beker)
25/10/2015 Feyenoord – AZ 3-1
14/12/2014 Feyenoord – AZ 2-2
10/11/2013 Feyenoord – AZ 2-2

Uit
11/12/2016 AZ – Feyenoord 0-4
24/01/2016 AZ – Feyenoord 4-2
05/04/2015 AZ – Feyenoord 1-4
03/05/2014 AZ – Feyenoord 1-1
25/11/2012 AZ – Feyenoord 0-2

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×