Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Ballen-eredivisie

Varkenoord op 18 mei decor van Paralympische Talentendag

Feyenoords sportcomplex Varkenoord is op zondag 18 mei het decor van een door de KNVB georganiseerde Paralympische Talentendag, voor alle getalenteerde CP-voetballers in Nederland tussen de 11 en 19 jaar. Een van de doelen van deze dag is om talentvolle spelers te scouten voor de nationale CP-jeugdselectieteams: Onder 19, Onder 17 en Onder 15.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad(Niet Aangeboren Hersenletsel). Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep.

Voor de ontwikkeling van het Nederlandse CP-voetbal is het voor de KNVB belangrijk om alle talenten in Nederland te vinden die mogelijk in de toekomst op de Paralympische spelen het oranje shirt mogen dragen. De talentendag is toegankelijk voor iedere voetballer met aangeboren(CP) of Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH). Inschrijven is mogelijk via de website www.cpvoetbal.nl.   

Door het mede organiseren van de Paralympische Talentendag hoopt Feyenoord haar steentje bij te dragen aan de bekendheid van CP-voetbal in Nederland. Naast twee trainingen voor de aanwezige talenten, wordt er op 18 mei ook een demonstratiewedstrijd gespeeld door het Nederlands CP-team.