sc%20fey-fey-12

Van Bronckhorst ziet fraaie goals in eerste oefenduel

Giovanni van Bronckhorst was zaterdagmiddag niet ontevreden over het allereerste optreden van zijn ploeg, zaterdag op Varkenoord tegen Sportclub Feyenoord (0-3). De coach hield vooral een goed gevoel over aan de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen. ‘Daarin zag je duidelijk dingen terug waarop we deze week hebben getraind’, stelde hij vast.

Zo ging aan de goal van Lex Immers, die na een krap half uur voor de 0-3 tekende, een uitstekende aanval over de linkerkant vooraf. ‘Die aanvalsvorm met lopende mensen is afgelopen week diverse keren voorbij gekomen tijdens de training’, zei Van Bronckhorst, die ook de openingstreffer van Bilal Basaçikoglu aanhaalde in zijn nabespreking. ‘Hij startte op papier rechts voorin, maar die goal maakte hij vanaf links. Dat is tekenend voor de vrijheid die de aanvallers bij mij hebben om van positie te wisselen, mits alle posities in het veld bezet blijven.’

Dat het tempo na rust naar beneden ging en er mede daarom niet meer werd gescoord op Varkenoord, was volgens Van Bronckhorst verklaarbaar. ‘Vanwege het warme weer waren de omstandigheden voor de spelers erg zwaar. Ik ben daarom blij dat we de wedstrijd konden vervroegen naar elf uur ’s ochtends, terwijl we in goed overleg hebben besloten om de tweede helft korter te spelen.’

Van Bronckhorst zag hoe Stef Gronsveld halverwege de eerste helft uitviel, nadat hij last kreeg van zijn hamstring. Over de ernst van de kwetsuur kon de coach kort na het laatste fluitsignaal nog niets zeggen.