Fey-pec-3

Van Bronckhorst: ‘Het ging moeizamer dan donderdag’

Feyenoord versloeg zondag voor de tweede keer in vier dagen tijd PEC Zwolle. De tevredenheid over die prestatie overheerste na afloop van de 2-0 overwinning van zondag bij Giovanni van Bronckhorst, maar tegelijkertijd besefte hij ook dat zijn ploeg het dit keer moeilijker had gehad met PEC dan in de ontmoeting om de beker. ‘Het ritme en het tempo lagen met name in de eerste helft lager dan donderdag’, vertelde Van Bronckhorst. ‘Pas als we het tempo omhoog gooiden, werden we gevaarlijk.’

Dat gebeurde bijvoorbeeld kort na rust, toen Feyenoord via een prima aanval die werd afgerond door Dirk Kuyt op voorsprong kwam. ‘We hebben in de rust gezegd dat als we het tempo zouden opvoeren, we PEC kapot konden spelen’, zei Van Bronckhorst. ‘Na een goed eerste kwartier in de tweede helft vergaten we alleen om door te drukken.’

Feyenoord moest tegelijkertijd op haar hoede zijn voor de bezoekers, die loerden op de counter. ‘We moesten met name op Ryan Thomas letten, daarom hebben we Tonny Vilhena ook ingebracht zodat hij iets meer de strijd met hem zou kunnen aangaan.’

‘We vergaten lange tijd om eerder druk naar voren te zetten’, vervolgde de trainer. ‘We hebben als ploeg bijvoorbeeld te weinig naar Eljero Elia gezocht, zeker gezien de vroege gele kaart voor Bram van Polen. Als team moeten we op zulke momenten slimmer zijn en hem constant bedienen. Gelukkig vonden we hem bij de 2-0 wel, daarna was de wedstrijd ook gespeeld.’

Ondanks deze verbeterpunten overheerste de tevredenheid over de dubbele winst op Zwolle deze week bij Van Bronckhorst. ‘Het waren goede dagen voor ons. Nu gaan we met vertrouwen richting de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Hopelijk kunnen we dan het blok richting de interlandweek goed afsluiten.’